Värdefull kunskap

Hur du hanterar hästen från marken är många gånger en fingervisning om hur duktig du är på att rida. Redan i stallet startar kommunikationen mellan dig och hästen.

Den här hemsidan är fylld med grundläggande hästkunskap* kort och gott en guide i konsten att hantera hästen på ett korrekt och säkert sätt, i alla situationer. Väl beprövade fakta paketerade i text och bild, nervkittlande spel och nyttiga tester. Ambitionen är att inspirera lite fler att lära lite mer. Håll till godo!

*) Ur Ridsporten Vill: Grundläggande hästkunskap är ett vitt begrepp men enkelt beskrivet står det för den kunskapsnivå som vi anser att alla som håller på med hästar bör ha. Det handlar om att ha tillräckliga kunskaper för att kunna ta hand om och sköta en häst.

Alla måste få möjlighet att lära sig hur hästen fungerar, hur den ska skötas och hur den ska hanteras på ett säkert sätt. Kunskap om hästens beteende ligger också till grund för förståelse för hästens situation. Det är minst lika viktigt som att lära sig sitta rätt i sadeln. Okunskap är ofta orsak till att hästar far illa och att olyckor sker.

På HästSverige.se finns mer kunskap att hämta. Här finns också aktuell hästrelaterad forskning.


Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons