Annons

    Hem / Om oss / Coronaviruset

Information angående coronaviruset

2022-01-17 Nya bud från regeringen om deltagartak

Regeringen meddelade den 17 januari att deltagartak på 500 personer införs inomhus. Deltagartaket kan dock överskridas om deltagarna delas upp i sektioner. Läs mer här.

2022-01-13 Fortsatt anpassad verksamhet

Svenska Ridsportförbundet förlänger rekommendationerna om anpassad verksamhet, till följd av myndigheternas åtgärder för att minska smittspridning av Covid-19. Läs mer här.

2022-01-10 Nya åtgärder mot Covid-19

Regeringen och Folkhälsomyndigheten presenterade den 10 januari en rad nya och förlängda åtgärder i syfte att stoppa smittspridningen av Covid-19. Svenska Ridsportförbundet ser över hur de nya restriktionerna påverkar ridsporten. Läs mer här.

2021-12-23 Ridsporten ställer om

Flera delar av Svenska Ridsportförbundets verksamhet påverkas av myndigheternas nya restriktioner. Men det handlar snarare om anpassningar och riskreducerande åtgärder än om inställda aktiviteter då det är viktigt att hålla idrottsrörelsen igång. Läs mer här.

2021-12-21 Nya smittskyddsrestriktioner

Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade den 21 december att en rad nya rekommendationer införs i syfte att stoppa smittspridningen av Covid-19. Svenska Ridsportförbundet ser över hur de nya restriktionerna påverkar ridsporten. Läs mer här. 

2021-12-16 Nya smittskyddsregler vid cuper och läger

Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade den 16 december att cuper och läger för barn och ungdomar kan genomföras men med särskilda smittskyddsåtgärder. Vilka smittskyddsåtgärder som ska gälla informerar Folkhälsomyndigheten om inom kort. Läs mer här.

2021-12-07 Idrottsrörelsen håller ut

Idrottsrörelsen kan fortsatt hålla igång verksamheten, även med Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer som börjar gälla onsdag den 8 december. Alla behöver hjälpas åt med att hålla hålla avstånd och undvika trängsel. Läs mer här

2021-11-30 Nya regler för aktiviteter inomhus

Med anledning av Folkhälsomyndighetens beslut av nya smittskyddsföreskrifter från den 1 december har förbundsstyrelsen tagit beslut som gäller för aktiviteter som samlar fler än 100 personer inomhus. Vid tävlingar gäller beslutet hoppning inomhus. Läs mer här

Det här har hänt tidigare...

Här hittar du ett arkiv med alla beslut och nyheter som rört ridsporten och coronapandemin sedan 12 mars 2020.