Annons

    Hem / Om oss / Lediga jobb / Vi söker Föreningsrådgivare

Vi söker Föreningsrådgivare

Svenska Ridsportförbundet söker Föreningsrådgivare som bidrar i utvecklingen av förbundets föreningar.

Brinner du för föreningsutveckling i allmänhet och ridsporten i synnerhet? Har du en förmåga att inspirera och leda andra? Skulle du trivas i ett arbete där dagarna ofta spenderas ute i ridsportens föreningar? Då har du chansen att vara med och forma en ny roll som föreningsrådgivare i ridsporten.

Om tjänsten

Som föreningsrådgivare i ridsporten skapar du förutsättningar för ridsportens föreningar att stärka och utveckla sin verksamhet samt arbetar för att ridsportens anläggningar ska vara säkra för häst och människa, tillgängliga och ändamålsenliga.

Du ingår i ett team på centrala förbundskansliet och samverkar med ridsportens 19 distrikt. Tillsammans koordinerar ni det stöd som föreningar behöver. Det omfattar anläggningars drift och utveckling, hästvälfärd, säkerhet, kommunpåverkan, utbildning, tävling, arbetsmiljö, ekonomi och juridik, miljö- och hållbarhet, verksamhetsutveckling etcetera.

Arbetet innebär att möta föreningarna där de är, bygga relationer och driva utvecklingsprocesser i förening och distrikt. Processerna utgår från ridsportens gemensamma strategiarbete, men där du tillsammans med dina kollegor formar arbetet så det anpassas till föreningars behov och förutsättningar.

Samverkan och teamarbete är centralt i arbetet. Vi tror på kraften i våra föreningar och tillsammans skapar vi världens bästa ridsport!

Ett jobb som medför att du:

  • har god kunskap om säkerhet och drift av ridsportens anläggningar samt hästvälfärd och hästhållning.
  • är van att samverka med föreningsstyrelser och driva gemensamma utvecklingsprocesser.
  • har gedigen erfarenhet av kommundialog och påverkansarbete.
  • stödjer förening i ekonomi, arbetsgivar- och arbetsmiljöfrågor.
  • har kunskap om miljö- och hållbarhetsarbete
  • har förståelse och intresse av utbildnings- och tävlingsfrågor.

Vi tror att du har goda erfarenheter som verksamhetschef i en förening med både ridskole- och tävlingsverksamhet. Du drivs av att förstå och stärka ridsportens föreningar. Din förmåga att skapa goda relationer, inspirera till utveckling och vara uthållig i det arbetet är kritiskt. Tack vare en gedigen kunskap om ridsportens verksamhet kan du analysera vad som behöver stärkas och vilka steg varje unik utvecklingsprocess behöver innehålla.

Föreningsrådgivning innebär resande vilket kräver att du har körkort. Du behöver även goda administrativa kunskaper i bland annat Officepaketet.

Tjänsten är en visstidsanställning på 100% under ett år med ambitionen att övergå till en tillsvidareanställning.

Ansökan

Skicka din ansökan med cv och personligt brev till: This is a mailto link eller Svenska Ridsportförbundet, Maria Thun, Ridsportens Hus, 734 94 Strömsholm, senast den 17 januari. Vi avser att kalla till digitala intervjuer från vecka 4.

Vid frågor, kan du kontakta verksamhetschef Gisela Löfstrand, 0220-456 39 vecka 52 eller från vecka 2. Under vecka 53 finns Sandra Wiklund, 0220-456 10, tillgänglig och Maria Thun, 0220-456 02, under vecka 1.

Svenska Ridsportförbundet är ett av de största idrottsförbunden i Sverige och med kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla – hela livet. Vi arbetar med tävlingsverksamhet, från bredd till elit och utbildnings- och ridskoleverksamhet. På Svenska Ridsportförbundets kansli i Strömsholm arbetar 46 personer, varav 14 medarbetare på avdelningen Ridklubb/Ridskola som den här tjänsten tillhör.