Annons

    Hem / Om oss / Samarbetspartners

Samarbetspartners

HUVUDSPONSOR

Huvudsponsor Folksam Svenska Ridsportförbundet
Folksam - Ridsportens försäkringsbolag

Folksam är Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor. Folksams satsning på svensk ridsport är långsiktig och omfattar alla förbundets verksamhetsområden. Syftet är att öka kunskap om hästar, god hästhållning och skadeförebyggande åtgärder som är viktiga nycklar till framtidens ridsport.  Partnerskapet har extra stort fokus på utveckling av unga ryttare och ledare. Detta genom flera olika projekt, som till exempel ungdomsledarkurser, där fokus är på ledarskap för barn och unga. Ryttarutvecklingsprogram nivå 2 och 3, som utvecklar ryttare och kuskars färdigheter samt ger en bättre insikt i vad som krävs för en helhjärtad sportsatsning och projektet, Säker med Häst, som syftar till att öka kunskapen om hästen, vikten av bra rutiner samt skapa goda förebilder. Allt för att skapa en säker ridsport och alltid sätta hästens bästa främst.

Folksams styrka är mångårig kunskap inom hästförsäkring och skadeförebyggande tester och råd. Medlemmar i Svenska Ridsportförbundet erbjuds en förmånlig hästförsäkring och hemförsäkring med möjlighet till samlingsrabatt på övriga försäkringar. Genom samarbetet har alla medlemmar en olycksfallsförsäkring hos Folksam.

Som kundägt företag är det naturligt att Folksam engagerar sig i sina kunder. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam, som också är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Folksams vision är att alla kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld.
Folksam har ett långvarigt och stort engagemang inom idrotten som försäkringsgivare, skadeförebyggare och partner, och försäkrar 9 av 10 som idrottar, genom samarbetet med svensk idrott.

FÖRBUNDSSPONSORER

Förbundssponsor ATG Svenska Ridsportförbundet

ATG

Sedan 40 år är ATG förbundssponsor till Svenska Ridsportförbundet. ATG ägs av trav- och galoppsporten och det finns inga externa vinstintressen inblandade – det innebär att hela överskottet går tillbaka till hästsporten.

I rollen som förbundssponsor har ATG störst fokus på ryttarutveckling. Genom satsningen ATG Hopp & Talang möjliggör ATG för nivå 4 i utvecklingsprogrammet för ryttare inom dressyr-, hopp- och fälttävlan med mästerskap i sikte. Där ingår även ett talangutvecklingsprojekt för högsta nivån inom paradressyr.

För att öka upplevelsen för såväl publik som ryttare och tävlingsarrangörer erbjuder ATG, genom ATG Riders League, spel på hoppning. Syftet är att tillföra en satsning på 1.40-nivå som är lika utvecklande för unga satsande ryttare på erfarna hästar, som för etablerade elitryttare på yngre, talangfulla hästar.

All svensk hästsport gynnas av spelet via ATG då en del av överskottet går till övergripande insatser för hästnäringen via Hästnäringens Nationella Stiftelse. Dessutom ges ett årligt bidrag till Stiftelsen Hästforskning.

Förbundssponsor SAAB Svenska Ridsportförbundet

Saab

Saab är förbundssponsor till Svenska Ridsportförbundet, grensponsor till dressyren samt exklusiv innovationspartner. Samarbetet bidrar med innovation och utveckling av svensk ridsport med fokus på dressyrgrenen. I centrum står personlig utveckling och ledarskap för ryttare fördelat på fyra områden: mental-, fysisk och uppsutten träning samt affärsmässighet. Satsningen omfattar samtliga av dressyrens landslagsryttare och ledare, från ponny till seniorer.
Sponsorskapet är en rekryteringssatsning för att få fler av ridsportens individer att välja teknisk utbildning och bli framtida medarbetare på Saab. I stallmiljön utvecklas starka personligheter med teamkänslla, goda egenskaper som också bidrar till Saabs vision om trygghet för människor och samhällen.

 

Förbundssponsor Granngården Svenska Ridsportförbundet

Granngården

Granngården är förbundssponsor till Svenska Ridsportförbundet och grensponsor till hoppningen. Satsningen på ridsport och hopplandslaget är långsiktig vilket ger resurser för fortsatt framgångsrik utveckling av sporten. Granngården och Svenska Ridsportförbundet har ett brett samarbete som bland annat inkluderar Granngården Riksmästerskap i hoppning för ponny och häst, en tävling för den stora majoriteten av landets hoppryttare som får en unik chans att delta i en rikstäckande tävling.  Butikskedjan Granngården har ett brett sortiment för alla som lever ett jordnära liv och de senaste åren har företaget satsat för att utveckla sitt utbud för häst och ryttare. Föreningar anslutna till Svenska Ridsportförbundet erbjuds även 12% rabatt på Granngårdens produkter. 

 

GRENSPONSORER/PARTNERS

Grensponsor Resia Svenska Ridsportförbundet

Resia

Resia är en av Sveriges största resebyråkedjor med butiker i Sverige och onlineförsäljning i Skandinavien. Resia är Svenska Ridsportförbundets resebyrå och officiell partner till förbundet. Resia stödjer svensk ridsport och dess utveckling.

Resia premierar varje år en eldsjäl inom ridsporten med ett resebidrag. De hyllar ideella klippor och klubbkompisar som genom osjälviska handlingar, ett brinnande engagemang och med djupa rötter i det ideella föreningslivet, gör ridsporten rikare för andra. 

På Resia kan kunder boka både semester-, affärs-, och konferensresor över hela världen. Såväl i butik som online. I 40 år har Resia arbetat med att förverkliga resedrömmar, oavsett om det rör sig om en semesterresa till andra sidan jorden eller en affärsresa till Stockholm. Idag har Resia branschens största samlade kompetens inom resor och säljer ungefär en miljon resor om året.

Grensponsor NEH Svenska Ridsportförbundet

NeH

NeH är ett profilföretag som sedan 1964 försett förbund, organisationer, företag och föreningar med allt som behövs inom profilering och marknadsföring.
NeH tar fram kläder och profilprodukter till Svenska Ridsportförbundets landslag, supportrar, tjänstemän och distrikt.
Produktbredden och deras egen produktion gör NeH oslagbara när det gäller att leverera snabbt med hög kvalité och till rätt pris.

 Grensponsor Animo Svenska Ridsportförbundet

Animo

Det italienska företaget Animo förser våra svenska landslag med ridkavajer och tävlingsskjortor.
Animos kavajer är specialproducerade så att våra landslagsryttare kan prestera på topp. 
Animo står för förnyelse, teknik och design till 100 procent Made in Italy.

Grensponsor Horseware Svenska Ridsportförbundet

Horseware

Horseware ett globalt företag som är marknadsledande i flertalet länder. Horseware tillverkar hästtäcken för alla årstider med stora krav på kvalitet och funktion. Horseware garanterar att produktion av deras produkter sker i enlighet med FN:s allmänna förklaring om mänskliga rättigheter och arbetsrättsliga frågor. Horseware har också ett djupt förankrat hållbarhetsfokus i sin produktion.
Horseware är officiell leverantör till Svenska Ridsportförbundet och förser våra hästar med täcken. Utgångpunkten i samarbetet är att skapa bästa möjliga förutsättningar för hästens välmående, baserad på kunskap, beprövad erfarenhet och aktuell forskning.

Grensponsor LRF Svenska Ridsportförbundet

Lantbrukarnas Riksförbund

LRF ska bidra till att skapa förutsättningar för uthålliga och konkurrenskraftiga företag och utveckla livs- och företagsmiljöer på landsbygden.

Svenska Ridsportförbundets samarbetsavtal med LRF erbjuder bland annat föreningar anslutna till Svenska Ridsportförbundet att teckna ett el-avtal med Scandem via LRF Samköp.

Anslutna föreningar kan också till reducerat pris få hjälp av LRF Konsult med en ekonomisk analys av verksamheten via "Ridskolekollen".

 

OFFICIELLA LEVERANTÖRER

 Officiell Leverantör Equi Tours Svenska Ridsportförbundet

Equi Tours

Equi Tours är landets största arrangör av resor med inriktning på hästsport. Tillsammans med Svenska Ridsportförbundet arrangerar Equi Tours årligen resor till våra mästerskap och några av världens största arrangemang inom ridsport. Equi Tours har kontakter över hela världen och samarbetar med en rad svenska organisationer inom sport och avel. Därför kan de också ge sina resenärer tillgång till upplevelser och kunskap som ingen "vanlig" researrangör kan erbjuda.