Annons

    Hem / Om oss / Mikroträning i stallet / Vad är Mikroträning?

Vad är Mikroträning?

Idag sparkar vi igång veckan! Vi får träffa Anna Lundwall och Cora Hirn som snackar träning och varför en ryttare bör ta hand om både sig själv och sin häst. Vi får också se första övningen, "Ryttarvila".

Cora Hirn är en framgångsrik hoppryttare med både SM- och EM-medaljer på ponny i bagaget. Som junior och Young rider har Cora bland annat ett SM-guld. Hon har också vunnit finalen i Morgondagens vinnare under Gothenburg Horse Show.

Anna Lundwall jobbar som hälsopedagog i Försvarsmakten. Hennes jobb går bland annat ut på att hålla soldaterna friska, att de ska må bra och inte skada sig. Hon gjorde värnplikten som beriden högvakt på Kavallerikasern i Stockholm.

Ryttare är idrottare

Den fysiska träningen för ryttare handlar mycket om att hitta styrkebalans i kroppen, där reflexer och signaler hjälper dig att omedvetet skapa balans så att din känslighet i ridningen kan hållas hög i många situationer och under en lång tid.

Positiva effekter av träning:

  • Dina naturliga reflexer och signaler i kroppen blir effektivare.
  • Du blir mer mottaglig och känslig för de signaler som hästen ger dig.
  • Tack vare en god kondition orkar du upprätthålla en hög koncentration och känslighet under ett ridpass eller tävlingsmoment.

Jägarvila/Ryttarvila

Här kan du kolla på ytterligare en instruktion för dagens övning. Du kan också ladda hem instruktioner för alla veckans övningar i denna PDF.