Storslam till Enskede Ridsällskap

2011-05-31

När Ridborgarmärket gick in i slutfasen stod Enskede Ryttarsällskap som slutsegrare. Vinsten blev ett utbildningspaket på 15 000 kronor. Dessutom passade de på att ta hem det fjärde etappriset, en clinic med Jan Jönsson.

- Även om vi inte är någon fälttävlansklubb ska det bli kul att lyssna på någon som är så duktig, säger Irene Eklund från Enskede Ridsällskap om clinicen med förre förbundskaptenen för fälttävlanslandslaget Jan Jönsson.

Att Enskede tog storslam var lite av en överraskning för klubben trots att de vann Ridborgarmärket 2010 och tidigare har vunnit både hinder och dressyrstaket.

- Det var överraskande. Inte trodde vi att vi skulle vinna två år på raken! utbrister Lillemor Borko.
- Vi är väldigt glada över segern, det här kommer att komma till mycket stor nytta i klubben, forstätter hon.

Det är inga konstigheter som ligger bakom framgångarna i försäljning av ridborgarmärken. Ridgrupperna ställer helt enkelt upp med att rida programmet under lektionstid, liksom privateleverna.

- Det har blivit en grej av det. Vi har medlemmar som kommer tillbaka år efter år för att ta Ridborgarmärket, berättar Irene Eklund.

Andra plats i slutomgången av Ridborgarmärket gick till Ulricehamnsbygdens Ridklubb och tredjeplatsen tog Malmö Ridklubb hand om.

SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer
Ridklubben en resurs bild

Ridklubben och kommunen

Svenska Ridsportförbundet arbetar för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner. 

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons