Nu kan klubben spendera 30 000 kronor på nytt material.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Trosa Ridsällskap - årets vinnare

2012-11-23

Grattis Trosa Ridsällskap! 2012 års vinnare i Ridborgarmärkestävlingen är Trosa Ridsällskap.
- Härligt, jublar ridborgargeneralen och ridläraren Disa Johannesson.
Nu får Trosa Ridsällskap shoppa hinder, dressyrstaket eller andra tillbehör från Enköpingsföretaget Safety System, som bland annat tillverkar unika och säkra bomhållare.

Segerchecken är på 30 000 kronor!
- Vi har fått i stort sett alla våra elever vid ridskolan att ta ridborgarmärket under året, berättar Disa med stolthet i rösten.

Trosa Ridsällskap firar i år 10-årsjubileum. Men ridskolan och föreningen, som är granne till Tureholms slott utanför Trosa, startades faktiskt för 40 år sedan av Eva Gunnarsson. I dagens form har dock klubben funnits till i 10 år. Tredubbelt grattis med andra ord.
- Vi har också fått en rad nya ridborgare som inte rider till vardags. Många familjemedlemmar till våra elever har "tvingats" upp i sadeln. För att visa att de vågar sitta på en häst.

Under jubileumsfirandet blev det en hel rad nya ridborgare. Hur ska klubben använda prischecken?
- Vi är både en hopp- och dressyrklubb. Men vi har också working equitation inom klubben. Så grenarna får väl samsas så alla får något nytt. Vi får se vad vi kan hitta på.

Under fredagens härliga föreställning under Stockholm International Horse Show i Ericsson Globe Arena kommer klubbens ordförande Gerd Jönsson, som verkligen jobbat hårt för fler Ridborgare i klubben, och Disa Johannesson att få ta emot prischecken.
- Vi kommer både till VIP-dagen och går på kvällens föreställning.

Safety System tillverkar sina hinder och tillbehör i slagtålig, lätt och återvinningsbar HD polyetylen. Det spar många ryggar vid hinderbyggnation, eftersom hinderdelarna är lätta. Ändå tål hindren att stå utomhus. Både sommar och vinter.

Östgötaklubben Väderstads Hästsportklubb vann det senaste etappriset. Väderstad får nu andrapriset i slutomgången. Det betyder 10 000 kronor.
- Vi behöver verkligen fler hinder i vår hinderpark, sa Cecilia "Cissi" Thörnvall efter att ha vunnit etapp tre.
10 000 kronor räcker en bra bit i det breda sortimentet från Safety System.

Matfors Ryttarförening, nordväst om Sundsvall, är god trea i Ridborgarmärkestävlingen.
Inte nog med att klubben får en prischeck på 5000 kronor från Safety System. Klubben har också tilldelats 50 000 kronor från en minnesfond hos Hushållningssällskapet i Västernorrland. Pengarna går till hästköp för klubbens ridskola. Det här är tydligen ett turår för Matsfors Ryttarförening

Vi har alla vunnit Ridborgarmärkestävlingen!

SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer
Ridklubben en resurs bild

Ridklubben och kommunen

Svenska Ridsportförbundet arbetar för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner. 

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons