Rebecka Engström och Magnus Haglund från Köpings Ridklubb tog emot priset. Prisutdelare var Erkki Eloranta och Thomas Lindgren från Safety System samt Robert Fritz, SvRF.

Köpings Ridklubb högst upp på pallen

2014-11-28

Under året har föreningar i hela Sverige varit med och tävlat om att vara den förening som har fått flest personer att ta Ridborgarmärket i förhållande till antal medlemmar.

Märket är anpassat efter ryttarens förutsättningar och förkunskaper, vilket medför att alla kan delta. Ryttaren får själv bestämma gångart i det korta programmet. I det långa programmet gäller dock ridning i samtliga gångarter. Deltagaravgiften bidrar till en extra inkomst för klubben och dessutom kan det fungera som marknadsföring för föreningen, vilket i sin tur förhoppningsvis genererar fler ridborgare med tiden. Tävlingen har pågått i tre etapper under året, där varje etapp har haft en vinnare. Storleken på förening har inte spelat någon roll eftersom man utgår ifrån hur många märken som sålts i procent av klubbens medlemsantal- alltså har alla tävlat på samma villkor och alla har haft chansen att vinna.

En klubb utmärkte sig dock och står nu som segrare, vilket inte bara innebär äran utan även att de vinner 30.000 kronor i presentkort från Safety Systems samt får motta priset på stora scenen i Friends Arena under Sweden International Horse Show nästa vecka.

Ett stort grattis till Köpings Ridklubb!

Hej Köpings Ridklubb! Ni har vunnit den totala finalen i Ridborgarmärket- grattis! Hur känns det?
Vi har kämpat med att kröna ridborgare sen utmaningen startade och är så stolta över vår vinst!

Varför tycker ni att fler borde tar ridborgarmärket?
Ridborgarmärket ska man se som en rolig tillställning, för att kunna värva nya ridande samt öka kunskapen hos våra befintliga ridande. Alla ska kunna få möjligheten till att ta märket och känna sig stolta över sin prestation på hästryggen!

Under året har ni krönt många ridborgare- hur har ni hunnit?
Vi har haft märkestagningar på lov och söndagar återkommande under hela året!

Hur känns det att ni ska få gå upp på stora scenen i Friends Arena under Sweden International Horse Show och ta emot priset?
Det känns stort för oss i Köpings Ridklubb som har jobbat och kämpat med märkestagningen att få gå upp och ta emot priset på scenen i Friends Arena.

Vinner ni nästa år igen?
Vi ska satsa lika mkt som i år och hoppas på att få komma tillbaka!

Resultat i finalen av Ridborgarmärket 2014:
1:a Köpings Ridklubb (30 000kr i presentkort från Safety system)
2:a Falbygdens Hästsportförening (10 000 kr i presentkort från Safety System)
3:a Avesta Ridklubb (5 000kr i presentkort från Safety System)

SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer
Ridklubben en resurs bild

Ridklubben och kommunen

Svenska Ridsportförbundet arbetar för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner. 

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons