FOTO: ATG Drömfonden

Borås FRK får 50 000 kr från Drömfonden

2018-10-02

Borås Fältrittklubb är en av fyra föreningar som får bidrag från Drömfonden. Föreningen får ta emot 50 000 kronor till ett projekt för ungdomar. Dessutom finns chansen att få ytterligare 100 000 kronor.

Borås Fältrittklubb har sökt bidrag för ett projekt där de vill utöka sitt samarbete med Barn- och Ungdomspsykiatrin, BUP. Hästar har en lugnande effekt på människan och samarbetet innebär bland annat terapi i anslutning till stallet.
- Det började för ett par år sedan med en grupp ungdomar med ätstörningar, berättar ridhuschef Sara Eriksson, som skickade in ansökan till Drömfonden.
- De har med sig terapeuter och förlägger några timmar av sin verksamhet här, vi tillhandahåller en ridlärare men det är i första hand samvaro och hantering av hästarna som det primära.
Sara berättar att en terapeut skrev en avhandling om verksamheten.
- Man gråter nästan när man läser, det är otroligt vilken inverkan hästarna har, säger Sara.

Ytterligare en grupp med barn som har selektiv mutism, det betyder att de inte kan prata i vissa sociala sammanhng, har deltagit med bra resultat.

- Bidraget från drömfonden gör att vi kan starta en ny grupp och fler barn kan få den här möjligheten, säger Sara Ericsson.

ATG Drömfond stöttar föreningar och initiativ som genom idrott motverkar utanförskap och främjar psykisk och fysisk hälsa. Bland de 133 ansökningar som kom in under ansökningsperioden, har en jury nu valt ut fyra föreningar som i ett första steg får motta 50 000 kronor för att utveckla sin verksamhet: Borås Fältrittklubb, IFK Motala BK, Fryshuset Skate Nation och Simlabbet.

Juryn består av Peter Forsberg, ambassadör ATG Drömfond; Anja Frey, chef Fryshuset Stockholm; Leif Magnusson, verksamhetschef Mångkulturellt centrum samt Maria Guggenberger, CSR-chef ATG
– Jag har själv upplevt vilken skillnad idrott gör för såväl ungdomar som äldre och det har varit fantastiskt att ta del av alla fina ansökningar som kommit in. Få saker bidrar till så mycket gemenskap, hopp och drömmar som idrott och det känns som att vi nu hittat fyra värdiga finalister, säger Peter Forsberg.

De fyra föreningarna tilldelas 50 000 kr var och går vidare till ett nästa steg där svenska folket kan vara med och påverka vilket av dessa initiativ som får ytterligare 100 000 kronor.  Vem som vinner avgörs i en publik omröstning som pågår 1-21 oktober, där svenska folket tillsammans med juryn utser vilket av de fyra initiativen föreningarna som ska få ytterligare 100 000 kronor.

Läs mer om ATG Drömfond här

SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer
Ridklubben en resurs bild

Ridklubben och kommunen

Svenska Ridsportförbundet arbetar för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner. 

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons