Ridskolebesök som säkrar kvalitén

2019-03-14

Vi arbetar för hög kvalité i vår ridskoleverksamhet. Genom distriktens besöksverksamhet har Svenska Ridsportförbundet sedan lång tid säkrat kvalitén på medlemsföreningarnas ridskolor. I dagsläget finns 21 kvalitetsmärkta ridskolor.

I förbundets 19 distrikt ska det finnas besöksgrupper som minst vart tredje år besöker ridskolorna. Varje distrikt ska ha en person som är besöksansvarig. Kontinuerlig utbildning för besöksansvariga arrangeras av förbundet centralt årligen.

Besöksgruppernas uppdrag är att bedöma om anläggningen och verksamheten är säkert utformad för häst och människa.

Besöksverksamheten är ofta ett viktigt stöd i kommundialogen.

Hästhållning, anläggningar och verksamhet synas i sömmarna. Kvalitetsmärkningen ligger till grund, förutom kraven för medlemsförening, för att ridskoleverksamheten drivs enligt vedertagna former och i enlighet med Svenska Ridsportförbundets Ridskolepolicy. Som grund för Svenska Ridsportförbundets Ridskolepolicy ligger ”Framtidens Ridskola” och ”Driva Ridskola”.

Ridskolan har en central roll i svensk ridsports utveckling och verksamhetsidé; att erbjuda ridsport för alla – hela livet. Genom strategin ”Ridskola 2025” vill vi ta ut riktningen för en hållbar utveckling av den svenska ridskolan in i framtiden. Planen bygger bland annat på den största undersökningen om ridskolan hittills, samt flera uppföljande workshops. Undersökningen (Novus 2015) visar att nio av tio ridskoleelever idag är nöjda med sin ridskola. Men för att möta framtiden står vi också inför flera utmaningar.

Besöksverksamheten startade redan under Ridfrämjandets tid och uppgifterna fanns länge i pappersform. Nu lagras den värdefulla statistiken digitalt vilket ger nya möjligheter att använda uppgifter och statistik för en långsiktig strategi och utveckling av Svenska Ridsportförbundets verksamhet.

Kvalitetsmärkta ridskolor

Stockholm
Tyresö RF
Upplandsbro RF
Sollentuna RK

Värmland
Karlstad RK

Västerbotten
Skellefteå RK
Södra Umeå RK

Västmanland
Salaortens RF

Skåne
Klagshamns RF

Småland
Eriksmåla RK
Isabergs RK
Oskarshamns RK

Gävle
Storvik Ovansjö RK

Mittsvenska
Timrå HSF

Norrbotten
Arvidsjaur RF
Bodens RK
Kiruna RK
Luleå RK
Ridklubben Dundret

Uppland
Enköpings RK
Sigtunabygdens RF
Uppland Västmanlands FRK

SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer
Ridklubben en resurs bild

Ridklubben och kommunen

Svenska Ridsportförbundet arbetar för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner. 

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons