Tung trio: Jan Jönsson, Fredrik Jönsson och Ingemar Hammarström.

Supertrio till gratis clinic om säkerhet

2019-04-25

I en satsning på säkerhet tillsammans med Folksam har samlat några av Sveriges starkaste ryttare för kloka hästsnack på temat. I höst bjuder vi på en clinic med Ingemar Hammarström, Fredrik Jönsson och Jan Jönsson.  Ringa in 29 oktober i Rättvik redan nu.

”Säker med häst on Tour” i samarbete med Folksam är en roadshow för att sprida inspiration och kunskap om säkerhet på hästens villkor tillsammans med några av Sveriges - och världens - bästa ryttare. 

Rolf-Göran Bengtsson, Cornelia Rylén, Malin Baryard Johnsson, Cecilia Berglund Bergåkra och Elisabet Lundholm är den starka uppställning som gästat touren hittills.

Den 29 oktober bjuder vi på en höstlovsclinic på Stiernhööksgymnasiet i Rättvik med en tung trio och tre nya generationer kunskap: professorn i ridkonst och olympiske bronsmedaljören i fälttävlan Jan Jönsson, VM-silvermedaljören i hoppning Fredrik Jönsson och guldmedaljören från Ponny-EM, Ingemar Hammarström.

Du får tips i hoppning, fälttävlan och säker hantering och ridning på hästens villkor. Massor av kunskap samlad på ett och samma ställe!

Clinicen är gratis men vi återkommer om hur du bokar din plats.
Alla är välkomna! Ta gärna med föräldrar eller andra som brukar hjälpa dig i stallet och behöver lära sig mer om säker ridsport och hur hästar funkar!

Clinicen kommer även att webbsändas.

Säker med häst är en långsiktig satsning på säkerhet och skadeförebyggande arbete inom ridsporten och ett samarbete mellan Svenska Ridsportförbundet och ridsportens huvudsponsor Folksam. Målet är att öka kunskapen om säkerhet och hästvälfärd bland unga ryttare/kuskar. ”Säker med häst on Tour” är en kunskapsserie med gratis clinics och föreläsningar på temat. 

För att nå ut med de säkra budskapen gör vi också riktade kampanjer mot unga i sociala medier. På ett lekfullt sätt och med ett färgstarkt manér som sticker ut i flödet, följer vi upp korta animerade filmer, med säkra budskap, fakta och quiz. Med kampanjerna vill vi servera hästkoll i kortformat, väcka tankar kring säkerhet och locka fler att söka kunskap i våra kanaler. Kolla in en av filmerna här.

SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer
Ridklubben en resurs bild

Ridklubben och kommunen

Svenska Ridsportförbundet arbetar för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner. 

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons