Härligt att få bli ridborgare.
FOTO: Privat

Tips till klubben

Lika kul som jobbigt brukar klubbarna sammanfatta sin satsning i Ridborgarmärkets tävling. Roligt blir det alltid när man gör något tillsammans, det skapar en bra stämning och alla medlemmar kan känna sig delaktiga. Visst innebär det också jobb, men lönen  för mödan kommer på flera sätt.
 
Här är några riktigt bra tips:

Utse en Ridborgarbas
Välj en person med mycket energi som brinner för sitt uppdrag.

Ordna en grupp
Det är ingen enmansföreställning att ordna en Ridborgarmärkestävling. En ensam person stupar ofta halvvägs, istället behöver Ridborgarbasen en hel grupp av medhjälpare. Tillsammans kan ni ordna en "spånskiva" där ni kläcker massor av bra idéer.

Lägg upp en plan
Sätt er ner i Ridborgargruppen och titta på vilka aktiviteter som sker under året. Vilka aktiviteter kan ni utnyttja till märkestagning? Vilka personer och hästar kan vara med vid de olika tillfällena?

Ekonomisk tillgång 
Ridborgarmärket är en utmärkt chans att få extra klirr i kassan. Klubben betalar själv 25 kronor per märke. Ett tips är att ta 40 kronor per märke och därmed göra en förtjänst på 15 kronor per märke. Man kan också baka in en avgift för Ridborgarmärket i terminsavgiften och sätta upp som mål för ryttarna att ta märket i slutet av terminen.

Mängder av information
När ni beställt märken så skickar vi även ut affischer och broschyrer som ni kan använda i marknadsföringssyfte. Vill ni ha mer material så kontakta oss.
Sprid informationen om att ni är med i Ridborgarmärkesjakten och att föreningen kan vinna fina priser exempelvis via nyhetsbrev, e-post till alla medlemmar, prata med ridgrupper och föräldrar, kontakta f.d ridelever, artiklar och annonser i tidningen, lokalradio, kontakta lokala företag och politiker. Ja - möjligheterna att sprida information om Ridborgarmärket är oändliga. Gör flera informationsinsatser under året!

Happenings
Låt fantasin flöda! Hitta på roliga upptåg och få folk att strömma till klubben för att ta Ridborgarmärket. För att locka hela familjer så är korvgrillning, minizoo, tipspromenad, maskeradhoppning och andra roliga upptåg är bra knep. Allt blir ett lysande tillfälle att visa upp vilken härlig plats stallet är.

Lätt som en plätt
Ett annat tips är att ordna lättillgänglig märkestagning. Ordnar ni bara några få -men stora - tillfällen, är det lätt att många missar dem. Ha märkestagning tex. varje vardag klockan 16.00 - då kan föräldrar och andra grupper dyka upp den dag som passar. Många föräldrar som provat ta Ridborgarmärket har tyckt att det varit så roligt så de har velat fortsätta rida, och på så sätt har föreningen fått nya medlemmar!

Bjud in tidningen
"Syns man så finns man" Bjud in lokaltidningen att bevaka någon av era aktiviteter, varför inte låta journalisten rida Ridborgarmärket. Att synas i tidningen ger uppmärksamhet och mersmak - både för klubbens egna medlemmar och allmänheten.

Belöna de som engagerar sig
Sist med inte minst, glöm inte att på något sätt belöna de medlemmar som ställer upp i satsningen. Entusiastiska personer är värd sin vikt i guld.

Tips från Lilla Edets Ridklubb, vinnare 2018:
- Ungdomarna har varit jätteduktiga och gång på gång arrangerat ponnyridning. Så att många utanför klubben har fått chansen att bli ridborgare, berättar Helen Landström, verksamhetschef på ridskolan.
Nu var Lilla Edets Ridklubb verkligen på banan i tävlingen både inför nästa etapp och inför slutsegern som betyder att klubben får en hel hinderpark och får ta emot priset på Friends Arena under Sweden International Horse Show.
Här är några siffror som visar hur bra ungdomarna jobbade.
Klubben har drygt 240 medlemmar. Och har sålt 1350 ridborgarmärken.
Det är inte illa.
- Så har det varit så bra för gemenskapen. Alla har känt att de har varit viktiga och delaktiga i segern, avslutar Helen Landström.


Senast uppdaterad: 2019-02-19
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer
Ridklubben en resurs bild

Ridklubben och kommunen

Svenska Ridsportförbundet arbetar för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner. 

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons