Hem / Aktuellt / Ansökan öppen för Ryttarutveckling 2021/2022

Ansökan öppen för Ryttarutveckling 2021/2022

Är du satsande ryttare eller kusk? Vill du boosta din sportkarriär och coachas av de bästa? Nu öppnar ansökningsperioden till Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram, nivå 3 och 4.

För många ryttare är viljan att utvecklas en stor drivkraft. Genom Svenska Ridsportförbundets utvecklingsmodell ska fler ryttare guidas rätt på den livslånga ridvägen. Från ryttarmärken till mästerskapsmedaljer.
För sjunde respektive åttonde året i rad genomförs ryttarutvecklingsprogrammen på nivå 3 och 4. Nu öppnar ansökningsperioden! 

Mer information och ansökan nivå 3, med stöd av Folksam.

Mer information och ansökan nivå 4, ATG Talang.

Sista dag för ansökan till båda utvecklingsprogrammen är 30 juni.

Många är de ryttare som deltagit i utvecklingsprogrammen genom åren och som nu tillhör eliten i sina respektive grenar. Några av ryttarna som deltagit på både nivå 3 och 4 är: Hanna Berg, fälttävlan, Emma Kåbring, hoppning, och Alice Tapper, hoppning. Alla har tagit ett stort steg in i senioreliten.
Regerande svenska mästaren i hoppning Sissela Smith, Ebba Adnervik och Malin Josefsson, båda fälttävlan, och Johanna Due Boje, dressyr, är andra ryttare som varit med i Ryttarutvecklingsprogrammet.

Till Ryttarutvecklingsprogrammet är erfarna och framgångsrika lärare knutna, alla med egna erfarenheter från tävling inom respektive område.

Ann Catrin ”Ancan” Carlsson fortsätter som tränare och mentor i hoppning på båda nivåerna i utvecklingsprogrammen. Hon är en av de mest framgångsrika tränarna i Sverige och ingår i hoppningens landslagsledning som senior advisor.
Göran ”Yogi” Breissner är en svensk legendar inom fälttävlan som numera bland annat stöttar aktuella OS-ryttare och är bollplank till ridsportens förbundskaptener.
Louise Nathhorst och Elisabet Lundholm, båda med mästerskapserfarenhet så det räcker och blir över, guidar i dressyren. Louise Nathhorst har ridit mästerskap och världscupfinaler, Elisabet Lundholm är A-tränare och tidigare förbundskapten för dressyrlandslaget.
På Nivå 3 finns Viktoria Carlerbäck, fälttävlan, och Lotta Pålsson, sportkörning. Båda med erfarenhet av hur lägga upp träning och planering för att nå uppsatta mål. 

Daniel Bergqvist, ansvarig tjänsteman på Svenska Ridsportförbundet, hoppas på många ansökningar och säger:

- Det känns såklart väldigt stimulerande att jobba med så engagerade ledare och motiverade ryttare och kuskar, i ett så beprövat och fungerande system som förbundets ryttarutveckling är.