Hem / Aktuellt / Dressyrryttaren Lina Andersson: ”Att köra travhäst var sjukt kul!”

Dressyrryttaren Lina Andersson: ”Att köra travhäst var sjukt kul!”

Fyra ryttare från tre olika discipliner, dressyr, hoppning och fälttävlan, fick fatta tömmarna och sitta upp bakom en startklar travhäst när de hade sin sista träff i utvecklingsprogrammet ATG Talang. Sjukt kul, tyckte dressyrryttaren Lina Andersson.

Även vid den här omgångens sista träff, konstaterade deltagarna i Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram ATG Talang, att året har gått väldigt snabbt. Blixtsnabbt rentav. Att årets deltagare dessutom har fått hålla till godo med enbart digitala träffar de senaste sju månaderna, gjorde den avslutande dagen hos travtränare Jörgen Westholm, än mer värdefull. Fyra av sex ryttare hade möjlighet att komma till Sala. De två som saknades var fälttävlansryttaren Lina Forsberg som inte fick lämna hemmet i England, och hoppryttaren Alice Tapper som blev stoppad av en förkylning.

Det har varit lärorikt att få reflektera så mycket över oss själva och vårt team. Förutom bra hästar, är det oerhört viktigt att bygga upp ett bra team som kan hjälpa en hela vägen. 

Rätt team och prioritering

För de fyra på plats väntade en intensiv dag där resursteamet hade försökt att pressa in så mycket som möjligt på de sex timmar som stod till förfogande. Sara Westholm från Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, var på plats och pratade med kvartetten om drivkrafter och beteendestilar. Inom ramen för satsningen har deltagarna fått göra varsin personlighetsanalys och de har även haft individuella samtal med Sara, så dagens övning gick ut på att resonera sinsemellan i gruppen hur det här påverkar en själv och andra runt omkring en.

Skribent: Jessica Ortiz Bergström

Seger för Peder Fredricson

Peder Fredricson visade under måndagen att topphästen Hansson WL är tillbaka i tävlingsform. Och det med besked. Ekipaget vann 145-klassen i Oliva, Spanien.