Digitaliseringen ger möjlighet för fler målgrupper att ta del av ridsportens utbildningar.
FOTO: Mikael Sjöberg

Ridsporten satsar på digitalt lärande

2019-02-28

Svenska Ridsportförbundet har en bred utbildningsverksamhet. Inom ramen för förbundets digitaliseringsarbete och för att öka tillgängligheten flyttar delar av utbildningsmaterialet in i den digitala Utbildningsportalen.

Svenska Ridsportförbundet arbetar kontinuerligt för att förstärka och utveckla kunskap och lärande om hästar, ridning och ledarskap.
- Vi vill att förbundets utbildningar ska vara det självklara valet för alla som vill lära sig mer om ridsport, säger Gisela Löfstrand, verksamhetschef för Ridklubb/Ridskola.

Utbildningsmaterialen sorteras utifrån målgrupper, som Ryttare, Ledare och Förening. De består av tryckta material och tillhörande webbplatser, med bland annat fördjupningsfakta, tester, mallar och inspirationsfilmer. Kurserna hålls vanligtvis som fysiska träffar, övningar och fördjupningsmaterial på webben blir ett komplement och skapar goda förutsättningar för givande möten.

Människor lär sig på olika sätt och genom att digitalisera vissa delar av utbildningsmaterialet ökar flexibiliteten och tillgängligheten för att kunna nå en bredare målgrupp.
- På så sätt kan vi ge fler tillgång till ökad kunskap och möjlighet att utvecklas inom ridsporten, säger Gisela Löfstrand.

På Utbildningsportalen finns även en webbplats med Hästkunskap, som är öppen för alla som är intresserade och vill ta hand om sin häst på bästa sätt.
- Hästens välfärd måste alltid stå i centrum för all vår verksamhet, betonar Gisela Löfstrand.

Utbildningsportalen lanseras under våren med bland annat nivå 1 av Ryttarutveckling. Redan nu finns material för några utbildningar på plats, till exempel Grönt Kort och Basutbildningen. Fler utbildningar kommer att tillkomma under året och utvecklingsarbetet fortsätter kontinuerligt.
- Vi vill att alla förbundets medlemmar ska mötas av utbildade ledare som utgår från vår värdegrund i sitt ledarskap, säger Gisela Löfstrand.

Kika in på sidan för ridsportens basutbildning

Material till utbildningarna finns här

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons