Verksamhetschef till Västervik

2019-07-03

Västerviksortens Ryttarförening söker verksamhetschef.

Västerviksortens ryttarförening är en ideell förening som är belägen vid infarten till Västervik. Vi etablerades för drygt 50 år sedan och har sedan dess bedrivit en framgångsrik verksamhet. När vår nuvarande chef kommer att gå i pension efter snart 30 år i föreningens tjänst, så söker vi en ny verksamhetschef.

Föreningen bedriver ridskole- och tävlingsverksamhet samt har ett medlemsstall med boxar för uthyrning. Föreningen har ca. 500 medlemmar och anläggningen omfattar två stallbyggnader, två ridhus och två stora utebanor med tillhörande hagar. I vår verksamhet finns idag sju anställda på hel- och deltid, varav en administrativ tjänst.

Ridskoleverksamheten har 24 hästar/ponnyer och ca.300 uppsittningar i veckan. Hos oss rider barn och vuxna, allt från nybörjare till ryttare på avancerad nivå. Ridskolan har verksamhet veckans alla dagar, med grupplektioner, privatlektioner, FAR-ridning (fysisk aktivitet på recept), ridning för personer med funktionsvariation, lägerverksamhet vid lov samt dressyr- och hoppträningar för certifierade tränare.

Västerviks kommun och föreningen har de senaste åren genomfört stora investeringar i anläggningen där nya ridbanor anlagts och nya stallar byggs i detta nu. Detta gör det möjligt för föreningen att utveckla ridskole- och tävlingsverksamhet ytterligare. Vi ser att verksamhetschefen har en viktig roll i detta utvecklingsarbete.

Vi söker en verksamhetschef med ansvar för föreningens dagliga och löpande verksamhet innefattande;

  • Personal, arbetsmiljö, säkerhet, ekonomi och övrig administration och inte minst våra hästar
  • Tävlingsverksamhet
  • Anläggningens drift
  • Intern och extern kommunikation

Vi ser gärna att Du har följande kvalifikationer

  • Erfarenhet av att leda ridskoleverksamhet eller motsvarande
  • Erfarenhet av inköp av hästar med avtal och villkor
  • Ridlärare, lägst SRL II
  • Yrkeserfarenhet av att hålla ridlektioner
  • Tävlingserfarenhet är önskvärd
  • B-tränare i hoppning

Vi söker följande egenskaper hos dig som person
Att du är trygg i rollen som ledare och är redo att på ett systematiskt och långsiktigt sätt ta dig an vår förenings nuvarande och framtida utmaningar. Du har ett tydligt mål att utveckla vår ridskole- och tävlingsverksamhet. Vi ser att du gör det med ett lyhört och närvarande ledarskap där du har personalgruppen och medlemmarna i centrum. Du har integritet och tillit till vår personal samt våra frivilligarbetare. Som person är du entusiasmerande och har en stark tro på föreningslivet som en resurs i samhället. Du ser ett välkomnande och gränsöverskridande samarbete som ett sätt att finna nya lösningar på de utmaningar som föreningen ställs inför.

Övrigt
Du bör ha minst B-körkort. Du är föredragande i föreningens styrelse och har förståelse för att arbeta i en ideellt styrd organisation. Du som söker kommer att ta över en väl fungerande verksamhet med dedikerade medarbetare.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med en omfattning om 100%. Den slutliga tjänstgöringsgraden kan diskuteras med den sökande. Vi ser helst att du kan börja hos oss under hösten 2019. Föreningen är ansluten till Svenska Ridsportförbundet och har kollektivavtal.

Vi ser fram emot din ansökan med ett personligt brev och CV senast 2019-08-11 till e-postadress chrisander1@hotmail.com.

Kontakt
Frågor om tjänsten besvaras gärna av vår ordförande Christine Andersson på:
Telefon: 0702-050 200
E-post: chrisander1@hotmail.com

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons