Alla deltagare i höstens omgång.
FOTO: SvRF

Halvtid i Ridsportens Affärsskola

2009-10-23

Ridsportens Affärsskola 2009 har nu nått halvtid. 12-13 oktober genomfördes det andra av tre kurstillfällen, den här gången med tema juridik.

Det är tredje året som Ridsportens Affärsskola arrangeras, och efter Stockholm och Stenungsund har nu turen kommit till Sundsvall. Föreläsare under det andra kurstillfället var advokaterna Carl-G Leissner och Thomas Nyh som tog upp allt från avtalsrätt till arbetsmiljölagen.
- Mina mål med föreläsningen är att ni ska våga och kunna se problemen praktiskt. Ni ska kunna känna om ni behöver hjälp eller om ni klarar det själva, sade Carl-G Leissner. Det går att jämföra med när era elever vill galoppera. Först måste ni veta grunderna innan ni kan trava ett par steg.

En viktig fråga för många ridklubbar är anställningsformer och avtal. Tomas Nyh tog upp frågan och gav praktiska tips, exempelvis att anställningsavtal gäller direkt vid tecknandet, inte när personen börjar sin tjänst.

Affärsskolan har blivit en stor succé och även årets deltagare är nöjda.

Ange alt-text här.Tomas Nyh och Carl-G Leissner

- Jag har fått bra verktyg till mitt arbete. Nu vågar jag säga ifrån och styra gruppen på ett bättre sätt för att få gjort det som ska göras, sade Maria Larsson, ordförande hos Kalmarbygdens Fältrittklubb.

Ridsportens Affärskola är en utbildning för den som vill utveckla ridskolan och se dess möjligheter som företag. Cirka 160 000 är motions- eller ridskoleryttare, 10 000 hästar finns på ridskolorna där 8 miljoner ridtimmar genomförs om året och själva anläggningen där ridskolan finns måste drivas och skötas på ett bra sätt. Det är stora värden som hanteras på en ridskola och det kräver en hel del. Ridsportens Affärsskola är ett steg på den vägen.

Läs mer om Ridsportens Affärsskola i kommande nummer av Häst & Ryttare!

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons