Ungdomssektionen i Göteborgs Fältrittklubb

Årets Ungdomssektion finns i Göteborg

2009-11-18

Årets bästa ungdomssektion finns på Göteborgs Fältrittklubb. Under Stockholm International Horse Show kommer de att få ta emot ett stipendium på 10 000 kronor för sitt arbete.

- Det här känns helt otroligt! Vi blev lite chockade, men det är härligt att veta att vårt arbete uppskattas och ger något för andra, säger Rebecka Andersson som är aktiv i ungdomssektionen.
Varje termin ordnar de flera stora aktiviteter, till exempel övernattning vid Halloween och familjedagar i stallet. Dessutom har de skötarkurser och mindre aktiviteter regelbundet.
- Vi vill att alla ska känna sig välkomna och att de är en del av klubben. Trots att vi är en stor förening med många medlemmar ska vi ha roligt tillsammans, säger Rebecka Andersson.

De har ännu inte bestämt sig för vad de ska föra för stipendiet, men självklart är att det ska komma till användning.
- Vi vill förbättra och bli ännu bättre än vi är idag, säger Rebecka Andersson.

Årets Ungdomssektion 2009
Svenska Ridsportförbundets Centrala Ungdomssektion har utsett Göteborgs Fältrittklubbs Ungdomssektion till årets Ungdomssektion 2009. GRF’s US har startat om från grunden och byggt upp en verksamhet genom ett stort engagemang och målinriktat arbete. De ha format en styrelse som arbetar bra tillsammans, där alla vet sin uppgift. På så sätt har de kunnat skapa en väl fungerande verksamhet för de unga i föreningen, dit alla känner att de är välkomna och delaktiga. För att säkerställa att US arbete fortsätter att utvecklats har de också en plan för hur de får in nya i styrelsen och hur de ska komma in i arbetet.

Nu när styrelsearbetet och aktiviteterna fungerar bra vill de ta ett steg till och arbeta med självkänslan hos de unga i föreningen.  Genom ett projekt som har sin grund i ”Vara – ett projekt om självkänsla” vill de stärka de unga på klubben och få en ännu bättre sammanhållning. Göteborgs Fältrittklubbs Ungdomssektion är en mycket god förebild för andra Ungdomssektioner och vi önskar dem lycka till i deras framtida arbete.

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons