Från strulig tonåring till Eldsjäl det är Nicolins resa.
FOTO: Roland Thunholm

Nu är Nicolin Årets Eldsjäl

2017-02-11

Nicolin Engelhart har ett hjärta av guld. 16 år gammal är hon en klippa i sin förening, Farsta Ryttarvänner. Från att ha varit en strulig tonåring har hon nu röstats fram till Årets Eldsjäl. Ett pris som delas ut på Ryttargalan i samarbete med Resia.

-  Det är dom som blir bäst. De som inte alltid gör som jag säger, menade ridskolechefen Isabell Lamprecht. Nicolin tog sina egna vägar i början som inte alltid stämde med våra riktlinjer. Men det är drivet som gör Nicolin till en mycket bra ledare. Och det ska vi ta tillvara på.

Nicolin Engelhart-Isabelle Lamprecht1 170210 RT

Energi är ordet när du träffar Nicolin. Hon brinner för sin klubb Farsta Ryttarvänner. Men mest för stallgången. Där hon kan hjälpa alla. Och för hästarna.
- Jag älskar hästarna. Jag fick börja rida när jag var sju år. Och jag tjatade på mamma och pappa hela tiden. När ska jag få börja rida…Med tiden kommer hon att bli en dressyrtant, säger hon själv.
Hon brinner för att lära sig mer om grundridning och dressyr.
Utanför dörrarna till stallet sveper hon fram med sopkvasten i högsta hugg. Det ingår i jobbet att hålla anläggningen snygg och välkomnade.

Alla är stolta över Nicolin. Ridskolechefen Isabell gav henne en jättekram och sa:
- Världens bästa tjej som alltid ger glädje och som bryr sig om alla andra. Hon ger energi.

Det märks med eftertryck när de yngre eleverna och Nicolins jämnåriga strömmar in i stallgången strax före lektionsstart vid fyratiden.
Alla kramas och hälsar på varandra.

Nicolin kommer från en hästintresserad familj, även om det hoppat över en generation.
-  Mormor var en äkta hästtjej. Men mamma och pappa har inte riktigt bestämt sig om jag ska få köpa en egen häst, berättar hon och ler lite.
Drömmen finns där stark och levande om en egen häst.
Nicolin Engelhart-Svarten1 170210 RT

Hjälpsam, glad och brinnande för hästarna, så beskriver alla Nicolin.
Hon visar gärna upp sin favorit Cinzano, stallets nalle som hon kallar honom. Det är ponnyn som Nicolin älskar och får tävla kanske till och med i allsvenska dressyren.
Dessutom sitter hon i ungdomssektionens styrelse och är ungdomsledare.
- Det är jättekul. Vi har massor av aktiviteter på gång hela tiden.
Orden forsar ur henne.

Två år i rad har hon röstats fram som årets stallkompis i klubben. För att hon hänger i stallgången och hjälper alla som vill ha hjälp.
Planerna för framtiden är att få gå ett hästsportgymnasium.
- För  det är hästar och ungdomar vill jag jobba med i framtiden.

Hon är mellansystern i en trio.
- Det är nog rätt bra. Jag tar rättning från storasyster och måste ta hänsyn till lillasyster. Och ibland driver jag på min egen linje, säger hon med ett skratt.

Nicolin vann omröstningen
Många värdiga kandidater nominerades till priset. Tio finalister gjorde upp i en omröstning på ridsport.se. En jämn match där Nicolin till slut tog hem priset, som delas ut i samarbete med Resia och är en generös resecheck på 20 000 kronor. 

Ur motiveringen
"Ungdomsledaren Nicolin Engelhart är inte bara otroligt snäll, trevlig och hjälpsam. Hon har ett driv som få och lägger ner sin själ i ungdomssektionen och ridskolans verksamhet.... Nicolin är en inspirerande person som sprider kunskap och väcker tankar. Hon är en riktig eldsjäl som är lika omtyckt bland barn och föräldrar som bland personal och andra klubbkompisar hos Farsta Ryttarvänner."

Alla nominerade 2016

Tidigare vinnare:

2015 Stephanie Brandelius

2014: Carolina Mörk från Gripens RF

2013: Ingela Axelsson från Hagfors-Uddeholms RK

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons