Ridsporten och övriga idrotten i Prideparaden tågar nerför Kungsgatan
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Ridsporten med i Prideparaden

2018-08-06

Ridsporten gick med den samlade idrottsrörelsen i Stockholms Prideparad den 4 augusti 2018. 

Både TV4 och SVT sände Prideparaden live på play.På länkarna nedan kan du se det en gång till om du vill.

PrideGaloppWebb
Prideparaden passerar bland annat Stadshuset i Stockholm och här kom ridsporten i full galopp.

PrideVasagWebb

Lite lugnare upp för Vasagatan...

Pride2018
Ida Lund, Nora och Camilla Karlsson från Trosa Ridsällskap gick i Prideparaden.    

Prideparaden avgick från Stadshuset för att sedan slingra sig den cirka 4,3 km långa paradvägen genom centrala Stockholm till målet vid Östermalms IP. Detta år är Stockholm och Göteborg värdstäder för Europride, vilket innebär att det är fler deltagare och större engagemang än ”vanliga” Pride-år.   

PrideKungsgatan2018  

Kunde du inte komma - se det igen på SVTPlay  eller titta på klipp hos TV4Play

Pride2018_2
Det var full fart på ridsporten i Prideparaden. Foto: Privat

PridaAllaWebb

Och efter en lång och rolig dag i Stockholm var det dags att pusta ut. Här är hela gänget efter väl genomförd parad.

Alla bilder Svenska Ridsportförbundet

 

 

Svenska Ridsportförbundet och Centrala Ungdomssektionen bjuder nu in alla ridsportvänner att tillsammans med Svensk Idrott gå med i årets Prideparad lördag den 4 augusti klockan 13:00. Ta med ridhjälmen, ridbyxorna eller något annat ridsportrelaterat plagg och ta ställning du också för en öppen ridsport. De 30 första som anmäler sig och sluter upp i paraden den 4 augusti får dessutom en specialdesignad t-shirt från CUS att bära i paraden.  

Prideparaden avgår från Stadshuset för att sedan slingra sig den cirka 4,3 km långa paradvägen genom centrala Stockholm till målet vid Östermalms IP. Detta år är Stockholm och Göteborg värdstäder för Europride, vilket innebär att det är fler deltagare och större engagemang än ”vanliga” Pride-år. Varje år beslutar European Pride Organisers Association, EPOA, vilket land som får arrangera årets festival. Det är en fantastisk möjlighet och manifestation där idrottsrörelsen får chans att visa att vi är många och att vi är en öppen och inkluderande rörelse. Det ger dessutom väldigt mycket energi att gå med i paraden tillsammans med hundratals andra inom idrotten. 

Gör som vi och hela Riksidrottsförbundet,- gå med i Stockholms Prideparad den 4 augusti!
Anmäl dig här
Läs mer i facebookevenemanget


Aktiviteter med Riksidrottsförbundet under Pride

Riksidrottsförbundet är inne i ett intensivt arbete med att göra idrotten mer inkluderande – en öppen idrottsrörelse där alla är välkomna. Att prata om, arbeta för ökad kunskap, förändra, manifestera och stå upp för idrottens värdegrund är delar i arbetet. Därför är Riksidrottsförbundet och idrottsrörelsen också aktiva under Europride. Att synliggöra hetero- och cis-normer är en viktig del i det arbetet, för att se till att personer känner sig välkomna, mår bra och kan vara sig själva fullt ut i idrottsrörelsen oavsett sexuell läggning eller könsidentitet/uttryck.

- Riksidrottsförbundet och idrottsrörelsen behöver vara tydliga med vad vi står för och samtidigt arbeta för ökad kunskap. Det är viktigt att vi skapar möjligheter till samtal och tar ställning. Deltagandet i Europride är en självklarhet som en manifestation av idrottens värdegrund och en del i vårt arbete för en mer inkluderande idrott, säger Sofia B Karlsson, utbildningsansvarig jämställdhet och inkludering på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Riksidrottsförbundets aktiviteter under Europride

Måndag 30 juli
16.00-16.45 Europride House – En idrottsrörelse i regnbågens färger

Panelsamtal om vad som sker och har skett i idrottsrörelsen för att öka normmedvetenheten och göra idrotten mer inkluderande. Samtalet leds av Sofia B Karlsson, utbildningsansvarig jämställdhet och inkludering på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Mer information om seminariet Europride

Tisdag 31 juli
14.00 P1 Kultur – Idrottsrörelsen och hbtq – en kärlekshistoria?

Sofia B Karlsson, utbildningsansvarig jämställdhet och inkludering på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna, deltar i Sveriges Radio live som sänder under Prideveckan från Europride House. Samtal med bågskytten Isaa Sand, Radiosportens Alexander Lundholm med flera.

Här hittar du information om SR Live sändningar under veckan

Fredag 3 augusti
16.30-17.00 Pride Park. Informellt samtal med internationella journalister om hbtq och idrottsrörelsens arbete med inkludering. Riksidrottsförbundet berättar om förändringsarbetet som sker och lyssnar till utmaningar som finns i andra länder.

Arrangör Svenska institutet.

Lördag 4 augusti
13.00 Prideparaden i Stockholm.

Riksidrottsförbundet koordinerar idrottsrörelsens deltagande och manifestation för en inkluderande idrott. Information om idrottsrörelsens deltagande i Europride i Stockholm och Göteborg

Här finns mer information om Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas arbete med inkluderande idrott. 

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons