Frida Winnerstig vid prisutdelningen 2017
FOTO: Arkivbild, Roland Thunholm

”Jag njuter redan!”

2018-09-06

Frida Winnerstig, Finntorps Ridklubb i Södermanlands distrikt fick Resias stipendium om 20 000 kr vid Ryttargalan på Grand Hotel 2017. Priset kommer gå till en födelsedagsresa till Venedig för hela familjen.

- Vi åker ner dagen innan min 50-årsdag så jag får fira i Italien. Sedan ska vi njuta av ledigheten och den fina staden. Vi har planerat så vi bara missar ett träningstillfälle, säger Frida glatt.

Genom priset Årets eldsjäl vill vi rikta strålkastarljuset mot alla dessa ideella klippor och klubbkompisar som genom osjälviska handlingar, ett brinnande engagemang och med djupa rötter i det ideella föreningslivet, gör ridsporten rikare för andra. Det är för sjätte året i rad som vi tillsammans med resebyrån Resia hyllar ridsportens eldsjälar genom en av Ryttargalans tyngsta utmärkelser. Att utöver äran få just en resa tycker Frida Winnerstig är mycket smart.

- Det går inte att köpa hinder för pengarna. Eldsjälar skulle med största sannolikhet skänka tillbaka pengarna till klubben om de kunde. Nu tvingas de unna sig själva för en stund, säger Frida.

Nu har du chansen att nominera den du tycker förtjänar att bli Årets eldsjäl och som bör belönas med en härlig resa. Vinnaren hyllas på Ryttargalan den 28 november 2018 på Grand Hotel i Stockholm?

Kriterier:
Vi ser såklart att det är en ideell person engagerad i någon av våra medlemsföreningar som ska ta hem priset. Svenska Ridsportförbundet hyllar alla föräldrar i sporten, men det går inte att nominera sina egna tappra föräldrar till just det här priset.

Hur nominerar jag?
Nominera din eldsjäl genom att maila namn, förening och en kort motivering till ryttargalan@ridsport.se senast den 15 oktober, märk gärna ditt mail med ”Nominering till Årets eldsjäl 2018”. Vi presenterar tio finalister för galajuryn som därefter utser årets vinnare.

Tidigare vinnare:
2017: Frida Winnerstig, Finntorps RK

2016: Nicoline Engelhart, Farsta Ryttarvänner

2015: Stephanie Brandelius, Djurgårdens RK

Hederspris: Elve Nordström, Salaortens RF, Carolin Rutberg, Sorunda RK

2014: Carolina Mörk från Gripens RF

2013: Ingela Axelsson från Hagfors-Uddeholms RK

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons