FOTO: Lotta Gyllensten

Vi vill att hästarna får del av krispaketet

2018-08-25

Svenska Ridsportförbundet har skrivit till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht om den torra sommaren och bristen på foder. Landsbygdsministern har svarat i ett uttalande i ett mail till ATL att stödet ska vända sig till djurproducenter, inte till hästnäringen i nuläget.

I brevet till landsbygsministern beskrivs ridsportföreningarnas situation och en önskan om att hästarna ska inkluderas i regeringens krispaket, som för närvarande innefattar lantbruk med kor och får.

”Vår stora förhoppning är att regeringen kan bredda synsättet till att likställa hästverksamheten med övriga lantbruket så att även våra så viktiga ridsportföreningar kan få ett riktat foderstöd under 2018 och 2019. Ridsporten är en av de största idrotterna med 500 000 aktiva som rider för motion, tävling eller rekreation varje vecka. Ridsporten är den näst största ungdomsidrotten och våra ridskolor är öppna för alla, alla dagar året om.”

HÄR kan du läsa hela brevet till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Förbundsstyrelsen diskuterade den torra sommaren och bristen på foder som en extra punkt på dagordningen på senaste styrelsemötet och tog beslutet att uppmärksamma landsbygdsministern på föreningarnas, ridskolornas och hästarnas situation.

Regeringens krispaket

Text från tidningen ATL 2018-08-28

Bucht: Inget krisstöd till hästar just nu (atl.nu)

Sven-Erik Bucht tycker att krisstödet ska användas till djurproducenter och inte hästnäringen, skriver han i ett uttalande i ett mejl till ATL.
Men regeringen överväger att lägga förslag om att ändra i landsbygdsprogrammet för att på sikt höja stöden till beten, vilka också hästägare kan söka. Regeringen följer också konsekvenserna av torkan och bedömer löpande om det behövs fler åtgärder, skriver Sven-Erik Bucht i samma mail.
 
 

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons