En tårögd och rörd Astrid Ohlin mottog Årets hederspris
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Årets hederspris till Astrid Ohlin

2018-11-28

Det här är damen som alltid har följt sitt hjärta, som lika beständigt har slagit extra hårt för hästen. På onsdagskvällen fick en av Sveriges mesta hästägare inom ridsporten ta emot Årets Hederspris på Ryttargalan. 

Det var en rörd Astrid Ohlin som till publikens stående ovation tog emot Årets Hederspris 2018.

Priset delades ut av Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster och förra året mottagare av Årets hederspris, Sven Holmberg.

Astrid Ohlins bana som hästägare startade på allvar och helt oförskräckt med fälttävlanshästen Fearless Phil i slutet av 1990-talet. Med tiden har hennes ”stall” växt och här hittar vi världsstjärnor som Magic Bengtsson, Hansson WL, Flip’s Little Sparrow, Sibon och Zaloubet för att nämna några som hon har ägt eller fortfarande äger eller deläger.

Ryttaren hon stöttat har däremot varit densamme genom alla år – Peder Fredricson – och deras samarbete har vuxit sig till ett av de hittills längsta mellan hästägare och ryttare. Numera har han dock fått dela en del av Astrid Ohlins hjärterum med en yngre generation ryttare genom Stall Grevlundas beridare och hopptalang Stephanie Holmén.

Bland anekdoter får vi väl nämna den när Astrids telefon plötsligt ringer under en skidtur med barnbarnen och hon hör: ”Hallå, det är Peder!” som ville meddela att Magic Bengtsson var på väg att säljas. I Svenska Ridsportförbundets medlemstidning Häst&Ryttare berättar hon själv:

– Jag ringde till banken direkt, ståendes därute på fjället. Det var rätt roligt.
Med det samtalet köpte hon in sig i en viktig andel av hästen, och att Magic Bengtsson sedan var med och säkrade hopplagets OS-silver i Aten 2004 gjorde nog affären ännu lite muntrare.

Själv satsade Astrid Ohlin aldrig på en tävlingskarriär som ryttare, men satt till häst redan som åttaåring 1944, då hon började rida på ridskola, och har fortsatt rida under större delen av sitt liv.

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons