Fredrik Jönsson - årets bragd!
FOTO: Roland Thunholm

Årets bragd avslutade Ryttargalan

2018-11-28

Ryttargalan, ridsportens årliga hyllning till de som gjort insatser och haft stora framgångar arrangerades på Grand Hotel på onsdagskvällen. Det blev en kväll full av applåder, hyllningar och priser.

Trots att han inte var på plats gick hoppningen ”all in” på den 13:e upplagan av Ryttargalan på Grand Hotel i Stockholm på onsdagskvällen. Många av de tunga priserna gick till hoppryttare eller hopphästar.

Ryttargalan1 181128 RT
Stämningsfullt på Grand Hotel där Ryttargalan hölls

Årets bragd gick till VM-åttan och lagsilvermedaljören Fredrik Jönsson som fick stående ovationer på galan.
- Jag tackar och bugar, det var fantastiskt kul att man kunde göra något som var helt okej, sa han ödmjukt och summerade sin iskalla bragd.
– Jag är inte så nervöst lagd. Hästen kändes bra, jag kom ihåg banan och fick så bra hjälp av mina lagkamrater. Det var bara ett jobb som skulle göras.
Fredrik Jönsson och Cold Play var med sina kyliga ritter starkt bidragande till hoppningens VM-silver. Årets bragd delas ut i samarbete med Saab.

Landslaget i hoppning med Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Fredrik Jönsson och Henrik von Eckermann fick tillsammans med förbundskapten Henrik Ankarcrona ta emot priset för Årets prestation för sitt VM-silver i Tryon, USA i somras. En massiv laginsats och en andlöst spännande match om guldet mot hemmanationen. Det var den första VM-medaljen i hoppning på 16 år.

Ridsporten drivs av eldsjälar och priset Årets eldsjäl i samarbete med Resia är ett sätt att hylla alla dessa hjältar. Årets eldsjäl heter Jeanette Flensburg och kommer från Trosa Ridklubb.
- Man får ju så mycket tillbaka, säger hon om sitt starka engagemang i ridsporten.

- Ridskolan är en fantastisk uppfinning och en anledning till att svensk ridsport är så stor i Sverige.
Det sa Elisabeth Sasse, chef för affärsområde Sak hos Svenska Ridsportförbundet huvudsponsor Folksam som står bakom priset Årets ridskola tillsammans med Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion. I år gick priset till Skogslottens Ryttarförening i Norrköping för bland annat en inkluderande verksamhet där alla trivs och tar plats på sina villkor.
- Vi är så otroligt stolta och glada över det här priset, sa Anita Jonsson, verksamhetschef hos Skogslotten.

Hästskötarna är viktiga kuggar i varje vinnande team. Priset Årets hästskötare delas ut i samarbete med ATG. Josefine Ander, till vardags hos Tinne Vilhelmson Silfvén, är Årets hästskötare.

Årets uppfödare delas ut i samarbete med Equitours och gick till Christina Olsson, Ekerö. Christina föder upp framgångsrika gångartshästar. Men hon har svårt att göra sig av med dem.
- Det är min sämsta egenskap som uppfödare att jag blir så emotionellt fäst vid dem.
- Vi är ingenting utan våra hästar, sa dressyrryttaren Patrik Kittel som tog emot priset Årets häst för Well Done de la Roche, och bröt därmed hoppdominansen på galan. VM-debutanten ”Welli” satte dubbelt personbästa och slutade fyra respektive femma på VM med Patrik Kittel.
- Det här kan bli en av världens bästa hästar, kommenterade Patrik Kittel.

BildspelÅrets pristagare1 181128 RT

Årets internationella mästerskapsmedaljörer samlade på galan där de hyllades av publiken.

HÄR nedan hittar du alla vinnare på Ryttargalan

Årets bragd - presenteras av Saab

Ryttargalan avslutades med Årets bragd som tilldelades lagsilvermedaljören och VM-åttan Fredrik Jönsson. Han var starkt bidragande till lagsilvret och bäste svensk med sin åttondeplats i finalen. Med Cold Play gjorde han verkligen en bragd.
Priset delades ut av Saabs VD Håkan Buskhe och Svenska Ridsportförbundets vice ordförande Helena Carlsson.

Hopplandslaget1 181128 RT

Årets prestation

Hopplandslaget kom hem med en silvermedalj från VM i USA efter en rafflande omhoppning mot hemmanationen. Vilken prestation!

Skogslotten-Årets Ridskola1 181128 RT

Årets ridskola - Folksam och Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och utbildningssektion

Anita Jonsson verksamhetschef på Skogslottens RF tog emot utmärkelsen av Elisabeth Sasse från Folksam.

Årets Eldsjäl-Netta Flensburg1 181128 RT

Årets eldsjäl - Resia

Jeanette Flensburg från Trosa är Årets eldsjäl - HÄR kan du läsa mer om Jeanette Flensburg

Josefine Ander-årets hästskötare1 181128 RT

Årets hästskötare - ATG

Josefine Ander är Årets hästskötare och till vardags hos Tinne Vilhelmson Silfvén. ATG med vd Hans Skarplöth delade ut priset.

Well Done de la Roche-Patrik Kittel1 181128 RT

Årets häst

Patrik Kittel fick ta emot priset för Årets häst för sin fantastiska VM-häst Well Done de la Roche CMF.

Eva Lindström 1 181128 RT

Årets kämpe - Eva Lindström

Utmärkelsen presenteras av Patrik Kittel med motviveringen; Priset delas ut till en ryttare med funktionsnedsättning som aldrig ger upp trots att kroppen inte alltid gör som hen vill, men som med järnvilja, beundransvärd inställning och läkande hästkraft tar sig vidare mot nya mål i livet inom ridsporten.   

HÄR kan du läsa mer om Eva Lindström

Christina Olsson1 181128 RT

Årets uppfödare - presenteras av Equitours

Utan hästar ingen ridsport och då blir det inga ridresor, där för är uppfödarna viktiga sa Marie Nyberg från Equitours när hon delade ut priset som årets uppfödare till Christina Olsson.

Championatstecken1 181128 RT

Svenska Ridsportförbundets Championatstecken / Årets ryttare / kusk

Henrik von Eckermann, hoppning, Patrik Kittel, dressyr, Linnea Kristiansen, sportkörning och Anna Freskgård, fälttävlan. Sara Henriksson, distansritt, var inte på plats.

Astrid Ohlin2 181128 RT

Årets Hederspris till Astrid Ohlin - läs mer HÄR

Alice Tapper1 181128 RT

Årets komet heter Alice Tapper

Tidningen Ridsports läsare röstar fram Årets komet och i år blev det Alice Tapper som fick publikens röst och fick blommor och ett täcka av Sussi Tornberg, VD på Ridsport, och Lisen Bratt Fredrison.

Maria Persson1 181128 RT

Årets ridlärare heter Maria Persson

Maria Persson från Karlstads Ridklubb är Årets ridlärare. Hon har utsetts till samma titel i 11 år i Karlstad, men nu är hon Årets ridlärare i hela Sverige.
Årets ridlärare presenteras av Presenteras av Granngården och Ridskole- och Utbildningssektionen och delades ut av Emma Johansson, Granngården, och Gisela Löfstrand, verksamhetschef Ridklubb/Ridskola på Svenska Ridsportförbundets kansli.
HÄR kan du läsa mer om Årets ridlärare

Crusader Ice1 181128 RT

Crusader Ice 1357 är Morgondagens Häst

Det var två rörda hästägare, Susanne Hobohm och Lisen Bratt Fredricson, som tog emot utmärkelsen för Morgondagens Häst. Rustad med ett fantastiskt temperament och kapaciteten som krävs tar han nu språng mot världstoppen. Ghassan al Housen tillsammans med Emma Björs delade ut priset.  

Irma Karlsson1 181128 RT

Morgondagens stjärna är Irma Karlsson

Iskalla nerver, klok, järnfokus och ett tålamod som aldrig viker en tum. Det är egenskaper som gör Irma Karlsson till en vinnare. Irma är vår svenska mästare från 2017 som nu satt full fart mot världstoppen och målet – att bli världsbäst.   På Ryttargalan fick Irma Karlsson ta emot utmärkelsen Morgonsdagens Stjärna av Henrik Johnsson och Lotta Fahlberg som var priutdelare.

Årets Ridskolehäst1 181128 RT

Quinn från Mariestad - årets ridskolehäst

En cool klippa som kan det mesta. Årets ridskolehäst 2018 heter Quinn och kommer från Mariestads Ridklubb.

- Tänk om vi kunde klona Quinn brukar vi säga här på ridskolan. Han uppfyller verkligen alla kriterier på en perfekt ridskolehäst, säger Alexandra Larsson, som nominerade honom till priset.

Cecilia Stenström och Agneta Aronsson delade ut priset på galan

Läs mer om Årets ridskolehäst

28f4-2

Chris Kläfford inledde underhållningen

HÄR hittar du de som var nominerade  

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons