Dom i TDB-förskingringen

2019-03-21

På torsdagen meddelade tingsrätten i Västerås dom i fallet med förskingringen av medel i TDB, Tävlingsdatabasen.

En tidigare anställd på Svenska Ridsportförbundets kansli döms till fängelse i 1 år och 4 månader samt att betala skadestånd till förbundet på 1 960 510 kronor.

- Det är mycket tråkigt att enskilda kontoinnehavare i TDB och vi som förbund har blivit utsatta för detta men bra att vi fått ett avslut och kan gå vidare, säger Annika Tjernström, generalsekreterare i Svenska Ridsportförbundet.

Det är nu knappt ett år sedan oegentligheterna i TDB uppdagades. Överföringarna hade skett under en längre tid med mindre summor varje månad och därför inte väckt uppmärksamhet.  Totalt rör det sig om en större summa pengar, dryga två miljoner kronor, som drabbat såväl förbundet som enskilda kontohavare. De kontoinnehavare som är drabbade har fått de förskingrade medlen återbetalda.

De pengar som olovligen har förts över från TDB har tagits ut från konton som inte har använts på senare tid. För att genomföra de här transaktionerna krävs ingående kunskap om hur systemet administreras och fungerar. Arbetsrutinerna för TDB och ekonomiuppföljning har setts över och skärpts.

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons