London Calling till Jens Fredricson

2012-04-15

Pressinformation från Ridskolan Strömsholm 2012-04-15

Jens Fredricson får en ny topphäst i tävlingsstallet med det för året passande namnet London Calling.
Michael Schultz, tränare och ryttare inleder ett samarbete med Jens Fredricson, landslagsryttare och stallmästaren på Ridskolan Strömsholm.

Kan det möjligen vara så att namnet på hästen ”London Calling” betyder något alldeles speciellt?
-Jag är väldigt tacksam att jag blev utvald. Visst finns det förväntningar, namnet är mycket passande för det här året! säger Jens Fredricson.

Ryttarparet Michael och Lotta Schultz har valt att gå skilda vägar och hästen London Calling behövde en ny tävlingspartner. 
Michael berättar att ”Agge”, som hästen kallas, är en rätt speciell häst som väljer sin ryttare. Det kändes helt rätt från första stund som Jens satt upp i sadeln. 
-Att Jens ridning skulle passa den här hästen har jag haft i bakhuvudet sedan länge, han får hästarna med sig och är otroligt skicklig!

Så nu förstärks team RS med ytterligare en Grand Prix-häst.
-Min förstahäst RS Lunatic är än så länge ensam i teamet att gå 1,60 metersklasser. Det känns väldigt bra att nu ha två hästar på den här nivån. Jag har flera lovande hästar men de har ett par år kvar innan de är färdiga för riktigt stora uppgifter.

Hästen London Calling är en valack född 2000, e: Errigal Flight – Clover Hill, en irländsk import. Hästen har tävlats av både Michael och Lotta Schultz och har resultat från internationella Grand Prix-klasser. Bland annat har London Calling placerat sig i Grand Prix 1,55 meter med Michael och gått felfritt på hinder i Helsingfors femstjärniga Grand Prix med Lotta.
Det råder ingen tvekan om att hästen har det som krävs. Det finns både erfarenhet och kunskap för att Jens och London Calling kan gå hela vägen.

Upplägget som följer är att Michael Schultz fortsätter den vardagliga träningen av hästen och Jens tävlar den. Som plan ligger start i franska La Boule i mitten av maj och några veckor efter det nationshoppningen i Rom.
I sommar är det OS i London, vilka ryttare som representerar Sverige är ännu inte helt klart. Sylve Söderstrand, förbundskapten för svenska hopplandslaget är den som tar ut laget, som sedan fastställs och offentliggörs av SOK, Sveriges Olympiska Kommitté.
- Nu när Lotta Schultz inte ska rida London Calling mer så är det mycket glädjande att Michael Schultz ger Jens Fredricson möjligheten att ta över en så meriterad häst. Jag tror vi kommer få mycket glädje av ekipaget i landslagssammanhang i framtiden. Det känns bra att hästen blir kvar i Sverige och att den kommer tävla under blågul flagg, kommenterar Sylve Söderstrand när han får höra nyheten om det nya svenska toppekipaget.

Kontakt
Jens Fredricson 070-8190 06 45
Malin Lindeman Dolck, Ridskolan Strömsholm 0731 -83 60 68

Bild fri för publicering, Michael Schultz och London Calling. Fotograf Bo Bennergård

 

 

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons