Nyhetsbrev vecka 16

2012-04-18

Nyhetsbrev från Svenska Ridsportförbundet vecka 16 2012

Innehåll
100 dagar kvar till OS – fälttävlan börjar ladda för London
Världscupfinaler i hoppning och dressyr
… och efter världscupfinalen väntar viktig start för Patrik
Nu drar Lövsta Future Challenge Cup igång!
Ny tävlingsplats Ponnyallsvenskan zon Polar

Kändishoppning på populär familjedag

Aktuellt kalendarium med datum, tävlingsplatser, ryttare och hemsidor skickas separat

100 dagar kvar till OS – fälttävlan börjar ladda för London
Närmast är det soliga Italien som lockar till den första viktiga tävlingen för en trio damer. I Vairano i Lombardiet i norra Italien ska First Lady, Sofarsogood och La Fair OS-kvala i den långa trestjärniga klassen.
Malin Petersen är sedan tidigare kvalad med Piccadilly Z men kvalar även Sofarsogood. Linda Algotsson kommer med en ny generation i familjens framgångsrika uppfödning, La Fair. Stoet är lillasyster till Stand By Me, Lindas mycket framgångsrika OS-, VM- och EM-häst, och Linda gjorde säsongsdebut med La Fair hos Tågarpsortens Ryttarförening helgen innan påsk.
Niklas Jonsson och First Lady hade en bra säsong 2011 men var tvungna att bryta i just de tävlingar som innebar formellt OS-kval. På plats finns också Thedor Wahren.
Arrangörens hemsida: http://www.vairanocic.it/
Terrängprovet rids på lördag med första start i den långa trestjärniga 15:30. Prisutdelning är beräknad till 16:00 söndag efter den avgörande banhoppningen.

Med 100 dagar kvar till OS kan vi presentera vår OS-sida där det finns fakta, regler och texter om ridsporten och OS 2012 – Klicka HÄR

För hoppning och dressyr avslutas inomhussäsongen med världscupfinalerna i helgen.
Rolf-Göran Bengtsson startar i Rolex FEI World Cup Final, hoppningen. med Casall La Silla. Patrik Kittel med Toy Story och Tinne Vilhelmson-Silfvén med Don Auriello startar i Reem Acra FEI World Cup Final, dressyr.
Världscupfinalerna pågår från torsdag och framåt med avgöranden lördag och söndag.
Världscupfinalen i dressyr avgörs med kür, det fria programmet till musik, på lördagen med första start 14:00.
Världcupfinalen i hoppning avgörs på söndag i två finalomgångar med första start 14:00.
HÄR hittar tidsprogram, fakta, siffror om världscupfinalerna

… och efter världscupfinalen väntar viktig start för Patrik
I helgen väntar start i dressyrens världscupfinal, Reem Acra FEI World Cup Final, i ’s-Hertogenbosch, Holland. Men Patrik Kittel har ännu en viktig start som väntar, veckan därpå.
Han kommer att ha hela dressyrvärldens ögon på sig när han rider in på banan i Hagen, Tyskland den 25 april. Då sker nämligen debuten med nya stjärnskottet Donna Unique. Det vackra, svarta stoet e. Blue Hors Don Schufro-Falkland kom till Patrik i början av året. Endast åtta år gammal är hon redan välkänd i dressyrkretsar. Med danske Andreas Helgstrand vann hon bland annat unghäst-VM i dressyr som sexåring.
- På grund av världscupen har jag inte hunnit träna så mycket med Donna, men hon är en fantastisk häst med enorma kvalitéer, berättar Patrik.
I Hagen startar ekipaget i lilla rundan som består av Prix S:t Georges och Intermediaire I.
Siktet är redan inställt på start vid OS i Rio de Janeiro, Brasilien 2016. Då är Donna tolv år gammal, en bra ålder för OS-debut.
- Där hoppas jag absolut att hon kan vara med, säger Patrik.
Med till Hagen följer även hästarna Silvano och Don’t Forget. Dessutom deltar svenska ryttarna Rose Mathisen på Bocelli och Maria von Essen på Ferdi.
Arrangörens hemsida: http://www.horses-and-dreams.de/en/sports/sports-2012/

21 april Nu drar Lövsta Future Challenge Cup igång!
På lördag den 21 april är det dags för premiäromgången av dressyrcupen Lövsta Future Challenge. Den rids i Lidköping i samband med de nationella dressyrtävlingarna och totalt 25 ekipage är anmälda till de båda avdelningarna.
Lövsta Future Challenge Cup med final i samband med Stockholm International Horse Show i november är öppen för ryttare under 25 år eller hästar upp till 11 år och rids på Intermediaire-nivå.
Läs mer om säsongspremiären hos Lidköpings Ridklubb
Regler för Lövsta Future Challenge Cup

Ny tävlingsplats Ponnyallsvenskan zon Polar
Andra omgången i Ponnyallsvenskan Elit zon Polar är flyttad till Bollnäs Ridsällskap. Det innebär att både omgång 2 och omgång 3 i zon Polar rids samma helg 17-19 maj.

1 maj Kändishoppning på populär familjedag
Vissmålens Ridklubb i Jönköping har under flera år anordnat en familjedag den 1 maj med tusentals besökande. I år utökas den populära dagen med kändishoppning med lokala stjärnor.
De medverkande är Mats Green (M) som är kommunstyrelsens ordförande i Jönköping, Jill Svensson som vann Talang i TV4 2010, Didric Andersson som spelar fotboll i HFF, Jonna Liljenberg som spelar innebandy i JIK samt Gustav Vremer som spelar i det lokala bandet Everfoold.  Läs mer HÄR
Kontakt: Maria Stigsson, ridskolechef Vissmålens Ridklubb, 0734-100921

Mediaguiden
Du vet väl att Ridsportförbundets Mediaguide är full av intressant och värdefull information för dig som bevakar ridsporten.
Här finns bland annat presentationer över de olika grenarna, förklaringar till ridsportens fikonspråk, kompletta mästerskapsresultat sedan OS i Stockholm 1912 och biografier över landslagsryttarna.

Kontakt
Lotta Amnestål, informationschef, 0709-79 56 35

I vårt pressrum på MyNewsDesk http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/svenska_ridsportforbundet följer du vad som händer i ridsporten 2012.

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons