Trygghetspaket på väg

2019-03-11

Den gröna lådan ”Trygg i stallet” har fått en uppdatering med fler och nya redskap. Alla ridsportens föreningar fick en låda för några år sedan och nu är en uppdatering på väg ut till föreningar och distrikt. Med i lådan finns också mer information om vart man kan vända sig om något som inte får hända, ändå händer.

Det nya materialet har fokus på sexuella trakasserier, inkludering och sociala medier och innehåller fakta, samarbetsövningar och kortspel för att utmana tankar och sätta igång viktiga samtal. Magasinet Trygg i stallet har fått en revidering och följer med lådan.
En samtalsduk finns också som en övning i att utmana normer i ridsporten. Behöver man vara på något särskilt sätt för att passa in i vår sport?

Materialet kommer att skickas ut till samtliga föreningar per post i mitten på mars.

Med i varje låda finns också Barnens spelregler, Bris och Riksidrottsförbundets gemensamma initiativ för en trygg- och utvecklande barn- och ungdomsidrott.
Nytt är en podd med två lyssnarberättelser om sexuella trakasserier som kan användas som diskussionsunderlag.
Trygg-i-stallet spelet är ett enkelt kortspel om svåra frågor och tar upp frågor kring sociala medier, sexuella trakasserier, näthot, trakasserier och frågor kring inkludering.

Det nya materialet har presenterats vid flera tillfällen under vintern och drygt 600 ungdomar har tagit del av och testat innehållet, bland annat under inspirationsdagarna för unga på Patrik Kittel Dressage Tour. 

MedlemsombudsmanBox

Om du vill ha kontakt

Telefon eller e-post
skapa-trygga-idrottsmiljoerpuff

Reagera och agera

Skapa trygga idrottsmiljöer
Trygg i stallet

Trygga idrottare

Trygg i stallet

Annons