Sandra Lee Pettersson.

En månad kvar till valet

2018-08-10

Nu är det en månad kvar till valet till riksdag, landsting och kommuner, och hög tid att känna dina kommunpolitiker på pulsen var de står i ridsportfrågan. Är de villiga att satsa lika mycket, eller kanske mer, på ridanläggningen som de gör på övriga idrottsanläggningar i kommunen?

I början på året jublade ridsportarna högt. Äntligen är ridningen klassad som friskvård enligt Skatteverket. Det ställer också krav på landets ridklubbar och ridskolor.

Standarden på landets ridskolor varierar kraftigt. Många behöver rustas för att svara upp till funktionella krav och säkerhet för både hästar och människor. Vissa behöver byggas om helt.
För att kunna erbjuda moderna mötesplatser och trygga ridsportanläggningar behöver vi kommunens stöd och en ökad förståelse för ridsportens behov.
70 procent av ridsportens anläggningar drivs av ideella föreningar.
Ridsporten kräver lika villkor för pojkars och flickors idrottande och en rättvis fördelning av kommunens idrottsstöd. Vi kräver att ridsportens anläggningar byggs och ägs på samma villkor som andra idrottsanläggningar, är ändamålsenliga och har samma faciliteter som andra anläggningar.

Hur ser det ut kring er ridskola eller tävlingsanläggning? Få er förening samma stöd som övriga föreningar i kommunen?
Du kan ta hjälp av vår Verktygslåda för vassare kommunikation här på hemsidan. Varför inte bjuda in era lokala politiker till en träff på ridskolan?

Ridsporten har en halv miljon utövare i Sverige. Det är den näst största ungdomsidrotten. Det är den största idrotten för personer med funktionsnedsättningar. Det finns alla anledningar att satsa på ridsporten.

Sommarens torka gör att många har problem med att hitta foder till hösten, vintern och våren. Här finns en text om du vill kontakta din kommun i frågan.

Det finns flera kommuner runt om i landet som gjort stora satsningar på ridskola och anläggningar.
I senaste numret av Häst&Ryttare kan du läsa om hur Östersund-Frösö Ridklubb lyckats och ta del av deras tips.
Malin Johansson är ridskolechef på Hallsta Ridklubb som fick kommunen att bygga nytt. Här hittar du hennes tips för hur du kontaktar kommunen 

media tidning

Ridsporten och valet i media

Följ vad som skrivs i media
Kap4-Vi_och_omv-rlden-1

Vi och omvärlden

Vi och omvärlden
Checklistor_kommunikation-1

Verktygslåda för kommunikation

Håll kontakt med omvärlden
rim2015_ovanifr-n1

Idrottsvalet 2018

Riksidrottsförbundet

Annons