Frances Moldenhauer, Tyskland, tävlar på Flyinge i helgen
FOTO: Michael Schanner

Lunds kommun satsar på voltige

2018-06-22

Lunds kommun går in och stöttar och lyfter fram ungdoms- och tjejsporten voltige. I en satsning från och med årets tävling och fram till och med VM och JEM i voltige 2020 finns kommunen med som samarbetspartner för evenemangen. I veckan klubbades beslutet.

- Detta är ett unikt arrangemang som vi gärna stöttar, säger Annika Eklund, kulturchef, Kultur- och fritidsförvaltningen i Lunds kommun. Vi har ju ett stort evenemangsutbud under sommaren – SommarLund – där vi vill ha med aktuella arrangemang I ett brett upplägg.

- Voltige är ett nytt och spännande inslag i sport- och kulturutbudet, anser Annika Eklund. Här får vi också möjlighet att rikta resurser till en sport som engagerar fler tjejer än killar, vilket vi också lägger oss vinn om.

Satsningen sträcker sig från årets tävling med start idag fram till VM/JEM 2020.
- Vi vill trappa upp engagemanget år för år, säger Annika Eklund. Vi ser framför oss spännande evenemang inne i staden – en manege på Mårtenstorget, kanske?

- Många barn och ungdomar har aldrig sett en sport som voltige i verkligheten, säger Magnus Malmborg, enhetschef idrott och föreningsverksamhet. Med studiebesök och uppvisningar inne i staden, t ex, kan vi ge många en chans att uppleva sporten live. Idrott är ju inte bara fotboll – och i den här sporten finns mycket girl power att lyfta fram.

media tidning

Ridsporten och valet i media

Följ vad som skrivs i media
Kap4-Vi_och_omv-rlden-1

Vi och omvärlden

Vi och omvärlden
Checklistor_kommunikation-1

Verktygslåda för kommunikation

Håll kontakt med omvärlden
rim2015_ovanifr-n1

Idrottsvalet 2018

Riksidrottsförbundet

Annons