Svenska Ridsportförbundet arbetar för bättre tillgänglighet till våra ridskolor.
FOTO: Mikael Sjöberg

Valfrågorna upp på agendan

2018-04-11

För ridsporten är det viktigt att våra anläggningar finns med i tankarna när kommunerna planerar för att bygga nytt och att det är enkelt och säkert att ta sig till ridskola eller träningsanläggning.

Båda frågorna fanns på agendan när hästnäringen träffade riksdagspolitiker från oppositionen. På onsdagen bjöd Svenska Ridsportförbundet, Hästnäringens Nationella Stiftelse, LRF Häst och Svensk Travsport in till en frukost med runda bords-samtal om vad hästnäringen behöver från politiken.

På agendan fanns förslaget till spelreglering som nu ligger som proposition till riksdagen, landsbygdsutveckling, hästnäringen i stort samt tillgänglighet och folkhälsa.
Kicki Ronnerberg Bäckman fick en pratstund med moderate riksdagspolitikern Mats Gren.
Samtalet rörde sig om plan- och bygglagen och om det går att få mer detaljerat att ridsportens och idrottens anläggningar ska finnas med redan när de första planerna för byggen dras upp i en kommun.

Mats Gren ville inte ge några utfästelser för ändringar i lagen, men menade att det kanske kan finnas utrymme att göra förarbetena till lagen annorlunda. Att det ska gå att ta sig till sin ridskola eller idrottsanläggning på ett säkert var det däremot ingen diskussion om, det är självklart att det ska vara så menade Mats Gren.

HÄR kan du se samtalet mellan Kicki Ronnerberg Bäckman, verksamhetschef för Förbund och Samhälle på Svenska Ridsportförbundet, och Mats Gren (M), riksdagsledamot.

I runda bords-samtalen deltog bland andra riksdagsledamöterna Lotta Finstorp (M), Betty Malmberg (M), Per Åsling (C), Kristina Yngwe (C) och Berit Eliasson (L). Förutom Kicki Ronnerberg Bäckman fanns Stefan Johansson, HNS, Lotta Folkesson, LRF Häst, Mats Fransson, Svensk Travsport och koordinator Mette Pökelmann på plats för hästnäringen.

Nästa möte med riksdagspolitikerna blir 18 april då regeringspartierna är inbjudna.

media tidning

Ridsporten och valet i media

Följ vad som skrivs i media
Kap4-Vi_och_omv-rlden-1

Vi och omvärlden

Vi och omvärlden
Checklistor_kommunikation-1

Verktygslåda för kommunikation

Håll kontakt med omvärlden
rim2015_ovanifr-n1

Idrottsvalet 2018

Riksidrottsförbundet

Annons