FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Inga svenska ekipage till Dubai

2017-02-07

Svenska Ridsportförbundet kommer tills vidare inte att skicka några ryttare eller ekipage till distanstävlingar i G7-länderna.

Beslutet togs på tisdagen efter att Danska Ridsportförbundet offentliggjort sitt beslut.

- Vårt djurskyddsutskott träffas på fredag och har ärendet på sin agenda.
- Vi har tidigare tagit beslutet tillsammans med våra nordiska grannar att ha vissa kvalificeringskrav på dem som anmäls till distanstävlingar i G7-området. När Danmark valde att ta ytterligare ett steg såg vi ingen anledning att vänta. Rekommendationen från utskottet hade blivit densamma, säger Andrea Barth, verksamhetschef på Svenska Ridsportförbundets sportavdelning.

Distansritten i Förenade Arabemiraten och G7-länderna i ridsporten, har kommit extra i fokus i början på året sedan ett stort antal fall med döda hästar och dopningsfall kommit i dagen.

Både FEI, det internationella ridsportförbundet, och Svenska Ridsportförbundet har följt utvecklingen noggrant.

I år återstår två tävlingar som förbundet fått inbjudningar till, dels en kommande helg som Svenska Ridsportförbundet redan tackat nej till, och en i Dubai i mars. Inte heller till den är det aktuellt att skicka svenska ryttare.

Distansritten på elitnivå ligger just nu på en brytpunkt vad gäller ledning och organisation. Rekrytering pågår efter en ny ledare för ungdomsryttarna och en ny landslagsledare. Distansritten kommer framledes att organiseras i samma modell som till exempel fälttävlan, med ett sportråd och samarbete mellan åldersgrupperna.

G7-länderna - FEIs Group VII

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons