Inga svenska distansekipage till G7-området

2018-11-21

Svenska Ridsportförbundet kommer inte att anmäla några ryttare eller ekipage till distanstävlingar i de så kallade G7-länderna under säsongen 2018-2019.

Bakgrunden är händelser vid tävlingar i Förenade Arabemiraten och G7-länderna i ridsporten, som i högsta grad strider mot svensk uppfattning om hästens välfärd och en värdig behandling av hästar.

Både FEI, det internationella ridsportförbundet, och Svenska Ridsportförbundet följer utvecklingen av distansritten i G7-länderna noggrant.

FEI, det internationella ridsportförbundet, kommer att göra en grundlig genomlysning av distanssporten. FEI vill att grenen hittar tillbaka till sin ursprungliga tanke, med ett samarbete mellan häst och ryttare för att klara utmaningarna under en ritt.

FEI har tillsatt en ny kommitté som bland annat ska titta på om en förändring av reglerna kan komma tillrätta med de problem FEI ser i distansritt i dagsläget.

- Ett stort och viktigt arbete görs för att djurskyddet ska stärkas i det här området men än så länge tycker vi att förbättringen är för liten. Vi har en sund och bra distanssport i Sverige och vi ska komma ihåg att de svenska distansryttarna som deltog vid VM i Tryon, USA, avslutade sina ritter med hästar i sund kondition. Svenska Ridsportförbundet kommer att följa FEI:s fortsatta arbete noga, säger Andrea Barth, verksamhetschef Sport/Tävling på Svenska Ridsportförbundet. 

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons