Tester och fysisk aktivitet stod på programmet.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Unga distansryttare på landslagsläger

2019-02-08

YR-landslaget i distansritt har startat uppladdningen inför tävlingssäsongen med en avsutten lägerhelg på Bosön, med fokus på ryttarens elitsatsning inför mästerskap.

Samtliga inbjuda ryttare från spets- och utmanartrupp deltog i lägret som kunde genomföras tack vare ekonomiskt stöd från Riksidrottsförbundet.

Lördagen inleddes med att ryttarna fick göra en individuell screeningtest vid Idrottmedicinska kliniken Bosön. Undersökningen bestod av elva olika funktionella och komplexa rörelsetester samt tre tilläggstester. Syftet med testet är att bedöma rörlighet, stabilitet, muskulär kontroll och koordination. Med utgångspunkt från resultatet kommer det ryttarna att få individuella övningar att träna vidare på.

Parallellt med testerna fick jobba med att definiera sina målsättningar och de hann även med några fysiska aktiviteter.

Söndagen startade med cirkelträning i gymet före frukost. Efter det gjorde hela gänget Riksidrottsförbundets webbutbildning Ren vinnare. Nu har alla YR-ryttare i spets- och utmanagruppen diplom i antidopingutbildningen.

För att prestera bra och orka med en lång tävlingsdag är kosten viktig. Dietisten Emma Lindblom som jobbat mycket inom ridsportförbundet med ryttarens kost bjöd på många "matnyttiga" tips och råd och Emma kommer att stötta ryttarna inom ämnet även fortsättningsvis.

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons