Lär dig mer dressyr.
FOTO: Roland Thunholm

Kunskap vinst i ny ponnycup

2018-02-11

De allra yngsta dressyrryttarna får en alldeles egen cup där kunskap och lärande blir en stor del. Mats Mellbergs P12 Ride and Learn heter den nya ponnycupen och det viktigaste i cupen är ryttarens utveckling.

- Målet med cupen är att ha kul och lära sig rida program och kunna inverka på rätt sätt, säger Mats Mellberg, ”pappa” till idén.

Mats Mellbergs P12 Ride and Learn är öppen för ryttare upp till och med tolv år, det är vad P 12 står för. Cupen rids i Lätt B:1, det är ingen indelning i kategorier för ponnyerna och cupen har ett eget protokoll.
Vid sidan av banan finns en domare och en ridlärare/tränare. Tillsammans ger de muntliga kommentarer i anslutning till ritten till ryttaren, medföljande tränare och föräldrar.
Det handlar om att titta på handställning, sits, skänkel, takt, stöd och harmoni. Här har ryttaren, domaren och tränaren en dialog.

II Protokoll Mats Mellbers cup-2

Mats Mellberg har lång erfarenhet av ponnydressyr vid Sundby Ridklubb och brinner fortfarande för ridsporten.
Ryttare från klubben har vunnit SM-guld och Mats har tappat räkningen på antalet segrar på nationell nivå. Det är i alla fall ett hundratal. Allt inom ridskolans ram.
- Det här är det roligaste som finns, säger Mats Mellberg och vill att barn ska få chansen att ha roligt och lära sig sits, balans och programridning.
- Allt för att så många som möjligt ska kunna vara med, förklarar Mats som lång pedagogisk erfarenhet.

Det ska vara enkelt att rida Mats Mellbergs P12 Ride and Learn och den magiska gränsen är 60 procent. Via kval och regionala träffar får de främsta från varje region chansen att vara med under SM i Gävle och lära och rida i en egen klass.

Regional Mats Mellbergs P12 Ride and Learn rids i klass Lätt B:1 med särskilt domarprotokoll.
Tävlingsplatserna är:
10 juni Gnesta Ridklubb
16 juni Bjärka-Säby Ryttarförening
16 juni Olsegården Ridklubb 
16 juni Falu Ryttarsällskap
28 juni Dagstorpsortens Ryttarförening
29 juni Umeå Ryttarförening

Regler Mats Mellbergs P12 Ride and Learn

Protokoll

Dessa har fått Guldbiljetter, aktuell ställning

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons