Clara Espinosa vann det första kvalet i årets tour.
FOTO: LiveArena & DressagePower

DressagePower intar Borås

2018-05-11

Till helgen är det dags för det andra kvaltillfället i LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour. För första gången står Borås Fältrittklubb som arrangör och i startlistan finns en härlig blandning av nya stjärnskott tillsammans med rutinerade namn.

– Jag har laddat upp med att träna för Kyra. Förra tävlingen som var vår första för säsongen var vi lite ringrostiga så jag hoppas vi hinner bli varma i kläderna, säger Paulinda Friberg, förra årets segrare av Grand Prix Tour.

Av de drygt trettio stycken som är anmälda till årets tour är det sjutton av dessa som har anmält sig till det andra kvaltillfället som går på Borås Ridhus på söndag. Förra kvalvinnaren Clara Espinosa finns i startlistan precis förra årets segrare Paulinda Friberg.
– Det är en bra bredd på startfältet och det kommer nog att bli tajt i toppen. Vi ser fram emot en spännande tävlingsdag med många fina ritter, säger Kristian von Krusenstierna, projektledare.

Ryttarna tävlar i klassen Grand Prix Kür och varje kvalvinnare får hela 25 000 kronor. Till final går de tolv ryttare med bäst snitt beräknat på två kvaltillfällen. I finalen ligger rekordhöga 100 000 kronor i potten till den som vinner hela touren.

Besök www.dressagepower.se för mer information.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons