Sofie Andersson kürtvåa i Uggerhalne (arkivbild).
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Ännu fler dressyrframgångar i Danmark

2018-05-26

Under veckan har flera svenska, unga dressyrekipage plockat placeringar och segrar vid de internationella tävlingarna i danska Uggerhalne.

Lördagen blev ännu en framgångsrik dag för svensk ungdomsdressyr. Det var dags för kür uppdelat på två klasser för young riders.

I CDIOY var Sofie Andersson och Csi tvåa på 71.667 procent. Ebba Kjellberg och Boegegardens Limbery var fyra i samma klass på 69.584.

I CDIY placerade sig Ludwig Wilken och Capo Knight på fjärde plats med 70.434 procent. 

Resultat i kalendern

I helgen rids också FEI Dressage Nations Cup i Uggerhalne - läs mer om det HÄR

FREDAG

ponnyryttare-dressyr_webbMy Sandgren, Wynja Eriksdotter Rubin och Ellen Olsson firar en framgångsrik helg i Uggerhalne. Foto: Jessica Olsson

Svenska ponnyekipage nära hattrick

I fredagens kürfinal var det nära att de svenska ponnyryttarna tog alla tre toppplaceringarna. Men sista startande i klassen, danska Frederikke Gram Jacobsen på Gee Gee 2, knep segern.

Tvåa var My Sandgren på Twenty Two, trea Wynja Eriksdotter Rubin på Wacos Rache MW och fyra Ellen Olsson på Daylight.

Pytt Hamberg, landslagsledare för ponnydressyren, är efter veckan mycket nöjd med ryttarnas prestationer.
- Det ser ljust ut inför framtiden. Vi har så många unga, begåvade ryttare.

I juniorküren var Ellen Lindén Urnes placerad femma med Fairy Tale.

Resultat i kalendern

TORSDAG

Framgångar för svensk ungdomsdressyr

Sveriges unga dressyrryttare har plockat massor av placeringar vid de internationella tävlingarna i Uggerhalne, Danmark.

Marina Mattsson och Quartermain vann onsdagens U25-klass, Intermediaire II, på 71,029 procent och var tvåa i torsdagens U25 Grand Prix på 72,094 procent.
Det var svenskt även på tredje och fjärde plats i Grand Prix genom Lina Dolk på Biggles 1015 och Denise Ljungkvist på Soega.

Ytterligare en svensk seger blev det i torsdagens young rider-klass, CDIOY, genom Ebba Kjellberg på Boegegardens Limbery. 

I ponnyklassen kom Wynja Eriksdotter Rubin med Wacos Rache MW på tredje plats och My Sandgren med Twenty Two på femte plats. Under onsdagen fixade tjejerna tillsammans med lagkompisen Ellen Olsson också en andraplats i nationstävlingen, slagna endast av Danmark.

Resultat i kalendern

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons