Patrik Kittel och Delaunay OLD stod sig bra i tuff konkurrens (arkivbild).
FOTO: Roland Thunholm

Patrik Kittel fyra igen i Amsterdam

2019-01-26

Världscupdressyrens kür i Amsterdam var ett riktigt getingbo. Hela sju ryttare red på över 80 procent! Patrik Kittel var en av dem. Tillsammans med Delaunay OLD blev det en fjärdeplats efter en trippel tyskar.
- Jag är jättenöjd med min häst, det var så tajt i resultatlistan att vi lika gärna hade kunnat vara tvåa idag, säger Patrik.

Med bara tre deltävlingar kvar innan världscupfinalen i Göteborg i april valde flera av Europas bästa ryttare att starta i Amsterdam. Det blev en tuff kamp om poängen. Nu vill alla säkra sin finalplats.
- Det var fantastiskt bra ridning idag, många duktiga ryttare och fina hästar, säger Patrik.

Hans kürprogram med musik av Guns n' Roses är populärt både hos publiken och domarna. Med Delaunay OLD blev det höga betyg med extra plus för piaff, ökad galopp, galoppombyten och övergångar.
- Det är jättekul att rida inför den publiken. Det är en av de absolut bästa tävlingarna och idag var det fullsatt till sista sittplats, berättar Patrik.
82,290 räckte till fjärde plats, strax bakom en stark tysk uppställning. Och bara två tiondelar från pallen.

Isabell Werth vann på Weihegold OLD med sina två landslagskollegor Dorothee Schneider/Sammy Davis Jr och Helen Langehanenberg/Damsey FRH på andra- och tredjeplats, Werth slog till med hela 86,810 procent och tog därmed en säker seger med fyra procentenheter till godo.

Antonia Ramel och Brother de Jeu visade upp ett fint program precis i takt till musiken. Med 78,340 procent upprepade de niondeplatsen från Grand Prix-klassen.

Nu återstår två deltävlingar innan världscupfinalen:
14-17 februari Neumünster, Tyskland
14-17 mars 's-Hertogenbosch, Nederländerna

Patrik Kittel ligger på sjunde plats på världscuprankingen med 52 poäng. Tinne Vilhelmson Silfvén är tia med 42 poäng, men då är inte de senaste poängen från Florida medräknade. Antonia Ramel är på tolfte plats med 37 poäng. Nio ryttare från västeuropeiska ligan kvalar till finalen i Göteborg 3-7 april.

- Om allt går väl och jag kan rida 's-Hertogenbosch så borde jag vara säker på en finaplats. Det är så roligt att få rida final på hemmaplan och Göteborg är alltid en dröm att få rida, säger Patrik.

Fullständiga resultat

Aktuell ställning FEI Dressage World Cup 

FREDAG

Fjärdeplats till Patrik Kittel

Det blev ytterligare en svensk fjärdeplats i Grand Prix-dressyr under fredagen. Patrik Kittel ville inte vara sämre än landslagskollegan Tinne Vilhelmson Silfvén och red hem den fina placeringen i sadeln på Delaunay OLD.

Det var en tuff kamp om placeringarna i den inledande världscupklassen i Amsterdam, Nederländerna. Flera av Europas bästa ryttare är på plats, inklusive tyska supertrion Isabell Werth, Dorothee Schneider och Helen Langehanenberg. 

Den tyska världsettan Werth tog också säkert hand om segern efter en ritt på 80,065 procent med Weihegold OLD. Med 75,435 procent var Patrik Kittel bara två tiondelar från pallplats och trean Hans Peter Minderhoud, Nederländerna, på Glock's Dream Boy N.O.P.

Antonia Ramel gjorde en fin ritt med Brother de Jeu och slutade på nionde plats med 73,326 procent.

Fullständiga resultat

Under lördagen står världscuppoäng på spel när tävlingarna avgörs i Grand Prix kür. Klassen startar klockan 12:30 och sänd live på FEI TV

Arrangörens hemsida

Start- och resultatlistor

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons