Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello trivs i Florida där de tävlat flera vintersäsonger i rad (arkivbild).
FOTO: SusanStickle.com

Tinne femma i världscupküren

2019-01-26

Det blev en femteplats för Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello i världscupdressyrens kür, FEI Dressage World Cup, i Wellington, USA.

Dressyrsporten har de senaste åren gått starkt framåt i USA. Något som märktes inte minst i fredagskvällens världscupkür i Wellington, Florida. De fyra främsta ryttarna var alla amerikanska och det var första gången som tre ryttare red på över 80 procent i en amerikansk tävling.

Laura Graves var tillbaka på toppen och vann med Verdades på 84,935 procent. Kasey Perry-Glass, Shelly Francis och Adrienne Lyle tog hand om andra-, tredje- och fjärdeplats. Med 78,980 procent var Tinne och Don Auriello goda femmor i den tuffa konkurrensen.

Det svenska ekipaget hade problem med den inledande halten, men kom igen och fick höga betyg för piafferna, galoppombyten och den ökade skritten.

Femteplatsen är värd 13 världscuppoäng, men eftersom det är Tinnes andra start i en liga utanför den västeuropeiska världscupligan så får hon bara tillgodoräkna sig halva poängen.

Resultat 

Arrangörens hemsida

TORSDAGENS GRAND PRIX:

Tinne GP-fyra i Florida

Det blev en fjärdeplats i inledande Grand Prix-klassen för Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello i Wellington, Florida. I toppen var det en stark trio hemmaryttare, och för ovanlighetens skull var inte Laura Graves bästa amerikanska.

VM-sexan Kasey Perry-Glass vann lite oväntat världscupdressyrens Grand Prix under torsdagskvällen i Wellington. Med Goerklintgaards Dublet red hon ihop 77,913 procent och slog därmed världstvåan och VM-silvermedaljören Laura Graves på Verdades som landade på 77,087 procent.

Tinne och Don Auriello fick 73,826 procent efter en fin ritt, men med en miss.
- Det blev ett omslag bak innan bytena i varje. Det kostade en placering, berättar Tinnes tränare Louise "Lussan" Nathhorst, som också såg styrkor i programmet:
- De gjorde mycket fina piaffer.

Tinne själv är nöjd, men blickar gärna framåt.
- Jag ser verkligen fram emot att rida küren nu, säger hon.

Fredagens världscupkür avgörs med start klockan 01:00 natten mot lördag svensk tid. Tinne startar som sista ryttare klockan 03:10 sevnsk tid.

FÖRHANDSINFO:

Tinne jagar världscuppoäng i Wellington

På andra sidan Atlanten rider Tinne Vilhelmson Silfvén världscupdressyr i den amerikanska ligan. Med Don Auriello hoppas hon plocka ytterligare värdefulla poäng efter tredjeplatsen för ett par veckor sedan. 

I denna andra start i Wellington får hon tillgodoräkna sig halva poängsumman, eftersom hon startar i en annan liga än den västeuropeiska.

Grand Prix-klassen rids torsdag klockan 22:15 svensk tid. Tinne startar klockan 23:32, som nummer åtta av tio ryttare. På lördag klockan 13:00 svensk tid är det dags för den avgörande kürklassen. 

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons