Tinne trea i Florida med Don Auriello
FOTO: SusanStickle.com

15 viktiga poäng till Tinne

2019-01-12

Det blev 15 viktiga världscuppoäng till Tinne Vilhelmson Silfvén i Wellington, Florida i natt. Hon landade på en tredjeplats i küren, fria programmet i FEI Dressage World Cup.

Segrade gjorde amerikanskan Laura Graves, som under hösten varit världsetta på rankningen i dressyr, med fantastiska Verdades.
- Jag missade i bytena i varje, berättade Tinne som var besviken.
Hon har ju ett svårt och otroligt fint kürprogram. Men missar kostar.
- Don Auriello gick i alla fall bättre här i küren än vad han gjorde i Grand Prix, sa tränare Louise ”Lussan” Nathhorst.

Tinne som vill till världscupfinalen i Göteborg 3-7 april har en chans kvar att rida hem fler poäng. Men då får hon bara räkna halva poängsumman eftersom hon inte rider i sin liga, den västeuropeiska.
Tinne har idag 42 poäng och behöver troligen några poäng till för att vara säker på finalstart.

Resultat

TORSDAG - Efter Grand Prix:

Tinne Vilhelmson Silfvén fick rejäl tändvätska inför küren, fria programmet i världscupen i Florida, USA. Där handlar det om viktiga världscuppoäng.

Hästen Don Auriello var överladdad i Grand Prix och ritten räckte till en tredjeplats.Tinne hade hoppats på mer givetvis.
- Men det blev missar i bytesserierna. Det kostar. Men det är klart att Tinne är besviken, sa tränare Louise "Lussan" Nathhorst.

Det är ändå fria programmet som ger världscuppoäng. Det rids natten mellan fredag och lördag.
- Då siktar Tinne på att vara tvåa. Amerikanskan och tidigare världsettan Laura Graves med Verdades blir svårslagna, fortatte Lussan.

Resultat

FÖRHANDSINFORMATION:

Tinne Vilhelmson Silfvén är på jakt efter poäng i FEI Dressage World Cup. Hon vill till finalen i Göteborg 3-7 april. Nu handlar det om start i amerikanska ligan.
Tävlingsplatsen är Wellington, Florida, USA, där Tinne har sin vintercamp och bas med hästarna från december till våren anländer i Europa.

Med sig för världscupstart har Tinne Don Auriello eller ”Anton” som han kallas.
- Han har känts väldigt fräsch och laddad, berättar Tinne från ett soligt och varmt Florida.
"Anton" blir i år 17 år och har gjort en härlig come back på tävlingsbanorna under 2018.

Tinne Don Auriello Florida

Första start blir torsdag kväll, svensk tid, i Grand Prix. Natt mellan fredag och lördag handlar det om start i küren, det fria programmet som ger poäng.

Tinne får den här gången tillgodoräkna sig full poäng för sin placering. Däremot i sin andra start i denna liga ger resultatet bara hälften av poängsumman.
- Jag kommer att få tufft motstånd, berättar Tinne. Världstvåan Laura Graves och Verdades kommer till start. Graves rankades som etta under en period under hösten, till och med före tyskan Isabell Werth.

Tinne är just nu på 15:e plats i västeuropeiska ligan med 27 poäng. Tinne och ”Anton” gjorde en av sina bästa kürer under Saab Top 10-finalen på Friends Arena under första adventshelgen. Programmet har riktigt hög svårighetsgrad. ”Anton” var med på noterna och fick starka poäng i den stentuffa konkurrensen.
- Jag skulle gärna göra en copy paste på den ritten, skämtar Tinne.
Hon kommer att rida samma tuffa program i Wellington.

Ställning västeuropeiska ligan

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons