Från unghästar till GP på Breeders Trophy

2019-03-18

Saab International Grand Prix kommer i år att arrangeras i samband med Breeders Trophy. Under vecka 39 kommer hela dressyrsverige att samlas på Flyinge.

När Breeders Trophy och Saab International Grand Prix ingår i ett samarbete samlas hästuppfödare, ryttare i olika åldrar och på olika nivåer för att tillsammans utbyta erfarenheter och utvecklas.

– Iden med dressyrtävlingen är att unga talanger i Sverige ska få mäta sig mot internationellt motstånd på hemmaplan. Att Breeders arrangeras samma vecka gör att talangerna kan möta uppfödarna och matchas ihop med deras hästar. Saab tror verkligen på samarbeten och med det här samarbetet hoppas vi kunna skapa en kreativ mötesplats för dressyren, säger Stefan de Flon, Brand Manager Saab.

Veckan kommer att bjuda på bra sport, framtidens topphästar och några av världens bästa ryttare. Tanken med att arrangera mer av ett event kommer att bli framträdande och förhoppningen är att det ska skapas en kreativ mötesplats där sporten får tillfälle att utvecklas.

 – Jag tror att alla vinner på det här, publik, ryttare, hästar och uppfödare. Det blir talanger av alla slag som möts och nätverkar under intensiva dagar på Flyinge, säger Hélene Uddefors, VD på Swede Horse.

Från Saabs sida är tävlingen en del av Dressage Take off och satsningen på unga talanger.

– Det här samarbetet erbjuder en naturlig mötesplats mellan uppfödare, ryttare och sporten. Det kommer att bli en fantastisk dressyrnördsvecka, säger Johanna Due-Boje landslagsryttare.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons