Jacob Nörby Sörensen och Moegelbjergs Romeo vann sin första kürklass tillsammans.
FOTO: Leena Kahisaari

Dubbelseger för Nörby Sörensen

2019-03-24

Jacob Nörby Sörensen har haft en kanonhelg under finska Ypäjäs trestjärniga dressyrtävlingar. Efter lördagens andraplats i Grand Prix-debuten blev det seger både i söndagens Intermediaire I och Grand Prix kür.

Alla domare hade det svenska ekipaget Jacob Nörby Sörensen och Moegelbjergs Romeo som vinnare i söndagens kür. Med flera åttor i poäng för galoppombyten, piruetter och passage landade resultatet tillslut på fina 74,210 procent. Det räckte till en klar seger för finska hemmaryttaren Stella Hagelstam med New Hill Julitrea på 71,165 procent. 

Märit Olofsson Nääs och Strolchi tog hem helgens andra tredjeplats med 70,635 procent i küren.

Även i Intermediaire I var det Jacob som tog hem segern. Då i sadeln på åttaårige Ellegaardens San Droneur. Märit Olofsson Nääs var placerad fyra med Quintana.

Resultat

LÖRDAG

jacob noerby sörensen moegelbjergs romeo

Tre pallplatser och en seger blev resultatet för de svenska ryttarna under lördagens internationella dressyr i Ypäjä, Finland.

Jacob Nörby Sörensen red in på andra plats i Grand Prix-klassen efter 70,696 procent med Moegelbjergs Romeo. Det var svenskt även på tredje plats genom Märit Olofsson Nääs på Strolchi. Segrade gjorde hemmaryttaren Stella Hagelstam på New Hill Julitrea med 71 procent blankt.

I ponnyernas individuella program blev det svensk seger genom Alva Nordfjell på Eg Dirac. Ekipaget fick ihop 71,784 procent. Tindra Holmertz på Brave Heart tog hem tredjeplatsen efter en ritt på 70,243 procent.

Fullständiga resultat

alva nordfjell EG dirac

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons