Kristian von Krusenstierna med It’s Ad Hoc.
FOTO: LFC/Malin Larsson

Säsongspremiär för Lövsta Future Challenge

2019-03-17

Under helgen har det varit säsongspremiär för Lövsta Future Challenge Dressage. Tränar- och elevduon Lina Dolk och Kristian von Krusenstierna säkrade varsin förstaplats genom att ta hem segrarna i sina respektive klasser.

De unga ryttarna var först ut. Lina Dolk tillsammans med Languedoc red ihop 69,559% i deras gemensamma debut i Lövsta Future Challenge. På andraplats kom Beata Söderberg med Harmony’s Fiorano med 67,745% tätt följd av Lina Jönsson med Quentin på 67,255%. Lina petade däremot ut storasystern och fjolårsfinalisten Emma Jönsson som hamnade på fjärde plats.

Även för de Unga Hästarna var det jämnt bland topp två. Högst upp på pallen gjorde Kristian von Krusenstierna med It’s Ad Hoc på 68,676% före Emilie Nyreröd på Floppy Disc med 67,892%.
- Det här är så kul! Det var ”Addes” första tävling på ett och ett halvt år och debut i Lövsta Future Challenge. Jag är glad så in i norden, säger en mycket nöjd Kristian von Krusenstierna efter ritten.

Rankingen efter första kvalet

Resultat Strömsholm

Regler och anmälan till Lövsta Future Challenge Dressage

 

Vårdressyr med Lövsta Future Challenge Dressage

Vårdressyren på Strömsholm är ett vårtecken nästan lika säkert som tussilagon. Traditionsenligt startar även Lövsta Future Challenge Dressage upp sin säsong under tävlingarna. Kvalet rids på lördag den 16 mars. Precis som tidigare år rids de fyra första kvalomgångarna i Intermediere II och det sista kvalet i FEI U25 Grand Prix.

I helgens startfält ser vi flera nya deltagare för både Unga Ryttare U25 och för de Unga Hästarna.
- Inför 2019 var det en hel del ekipage som föll över åldersstrecket, framförallt för våra U25-ryttare men även i klassen för Unga Hästar. Det öppnar upp möjligheten för nya unga talanger, både hästar och ryttare, vilket ska bli spännande att se” säger Louise Nathorst.
Carl Hedin
Carl Hedin har tidigare ridit Lövsta Future Challenge som U25-ryttare men deltar i år i klassen för Unga Hästar med Cabaletta SB.
” Det ska bli jättekul att få rida Lövsta Future Challenge med Cabaletta i år. Jag och Monica Lindström, som har fött upp hästen, ser den här tävlingen som ett viktigt delmål i hennes utbildning. Vi ser fram emot att få ta steget upp i de högre dressyrklasserna, lära oss och ha roligt tillsammans.”
För er som inte har möjlighet att vara på plats på Strömsholm sänder Equisport live,
Information om regler och anmälan till Lövsta Future Challenge Dressage hittar du här

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons