Tinne Vilhelmson Silfvén, Therese Nilshagen och Louise Nathhorst delar med sig av sina tips.
FOTO: Jessica Bergström Ortiz

Hållbara ryttare 6 - Utmana dina rädslor

2019-04-29

I förra avsnittet pratade Kjell Enhager och dressyrryttarna om vad som är deras optimala tillstånd för att prestera och hur de når dit. I det här avsnittet av Hållbara ryttare - Mental träning och personlig utveckling handlar det om att utmana och hantera sina rädslor.

Alla möter vi ibland upplevda hinder och rädslor, både på tävling och i vardagen. Nyckeln till att kunna hantera dem är att först och främst känna igen dem. Det kan man göra genom att fråga ”vad hindrar mig?” och ”hur hindrar jag mig själv?”.

Kjell Enhager förklarar;
”Vid ett hinder ska du fråga, ’hur kan det här hindret hjälpa mig att bli ännu bättre?’. Det är viktigt att identifiera och peka ut hinder för att göra dem kända för hjärnan. Vet du inte om dem så väjer du omedvetet.”

Ryttaren Therese Nilshagen berättar;
”Hinder eller rädslor ser jag som utmaningar som jag kan lära mig något positivt av. Kärleken och passionen till hästarna och sporten är betydligt större än rädslan för nya utmaningar.”

Rose Mathisen tipsar om att fokusera på det som du själv kan påverka;
”När hinder dyker upp så försöker jag se om det är något jag kan påverka själv. Är det inte det så försöker jag släppa det.”

Juliette Ramel; ”Jag övervinner rädslor genom att tänka i perspektiv. I det stora hela är det inte hela världen. Och att man lär sig av misstag.”I film 6 i serien Hållbara ryttare - Mental träning och personlig utveckling berättar ryttarna mer.

Saab och Svenska Ridsportförbundet att presenterar stolt säsong två av serien Hållbara Ryttare! I årets säsong får tittarna följa Saab Team Sweden Dressage och deras arbete med mental träning och personlig utveckling tillsammans med coachen Kjell Enhager. 
Träning som handlar om att må bra, hantera sina rädslor, övervinna hinder och prestera när det verkligen gäller.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons