Isabella Tovek var glad tillsammans med Happiness efter säsongsdebuten.

Tovek i topp i Lidköping

2019-04-27

Det blev Grand slam för Isabella Tovek och revansch för DueBoje när andra kvalet av Lövsta Future Challenge avgjordes i Lidköping. Det var jämnt i topp tre för de unga ryttarna medan Johanna DueBoje vann en klar seger i klassen för de unga hästarna.

Det var jämnt i topp tre för de unga ryttarna medan Johanna DueBoje vann en klar seger i klassen för de unga hästarna.

Johanna DueBoje och Mazy Klövenhöj var på väg emot ett riktigt fint resultat redan på Strömsholm när stoet oturligt nog bet sig i tungan och fick uteslutas. Idag fick de sin revansch. Efter en härlig ritt som belönades med 72,549% lämnade hon konkurrenterna bakom sig.

16 ekipage kom till start i dagens klass för Unga Hästar, men ingen kunde hota DueBoje. Den som kom närmast var Ida-Linn Lundholm och Empire som knep andraplatsen på 67,990%. Trea var Kristian von Krusenstierna med It´s Ad Hoc.

Jämnt i toppen var det däremot i klassen för de Unga Ryttarna. Isabella Tovek gjorde sin säsongsdebut av Lövsta Future Challenge med den äran. Hon knep förstaplatsen med Happiness 26 med 67,794% och slog därmed sig själv med sin Sam Donnerhall där resultatet landade på 67,696%.

Årsdebut gjorde även Alva Lander som med Herbie Hancock Graftebjerg slutade på tredjeplats, strax efter Isabella med 67,598%.

- Båda hästarna kändes fina idag. Mitt mål för året är en finalplats i Friends och vi siktar även mot en plats i EM-laget. Självklart vore det även fantastiskt kul att få rida Lövsta Future Challenge International under Stockholm Horseweek med”, säger en glad Isabella Tovek.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons