EM-brons på hemmaplan i Göteborg 2017
FOTO: Roland Thunholm

Hållbara ryttare 7 - Bäst när det gäller

2019-05-06

I förra avsnittet pratade Kjell Enhager och dressyrryttarna om hur de hanterar sina rädslor. I det här avsnittet av Hållbara ryttare - Mental träning och personlig utveckling handlar det om att vara bäst när det verkligen gäller.

Både hästar och tävlingsryttare älskar rutiner. Så det är kanske ingen skräll att rutinerna är lika viktiga även när det verkligen gäller. Tinne Vilhelmson Silfvén berättar;
"Inför en viktig tävling när man måste prestera så är det viktigt att behandla den som vilken annan tävling som helst. Följa samma rutiner, göra saker i samma ordning och inte försöka göra det ännu bättre.”

Patrik Kittel instämmer;
"De viktigaste för att prestera när det verkligen gäller är att inte tänka att 'nu gäller det'. Inte göra något annorlunda eller sätta mer press på sig själv.

Press att prestera kan också hanteras på samma sätt som rädslor, genom att närma sig, analysera och dra lärdomar från den. Resan till målet kan underlättas genom ett bra team och inte minst, genom att ha roligt. 

I film 7 i serien Hållbara ryttare - Mental träning och personlig uttveckling ger ryttarna fler tips och kloka råd.

Saab och Svenska Ridsportförbundet att presenterar stolt säsong två av serien Hållbara Ryttare! I årets säsong får tittarna följa Saab Team Sweden Dressage och deras arbete med mental träning och personlig utveckling tillsammans med coachen Kjell Enhager. Träning som handlar om att må bra, hantera sina rädslor, övervinna hinder och prestera när det verkligen gäller.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons