Lag-SM-segrarna Fr. vänster, lagledare Sofia Möller, Malin Rinné - Qurinell, Charlotte Esping - K-Duchess, Malin Lindholm - Harrington HL.
FOTO: Yvonne Karlsson

Lag Östgöta vann SM i Laholm

2019-07-28

Det blev det mixade laget från Östergötland som tog hem årets lag-SM i dressyr. Silvret gick till Mantorpsryttarna och bronset till Ryttarsällskapet i Grums.

I det vinnande laget red Malin Lindholm, Vikbolandets Ryttarförening, Harrington HL, Charlotte Esping, Rappestad Ridklubb, K-Duchess och Malin Rinné, Linköpings Ridklubb, Qurinell.

Resultat

Laholm har dubbla lag med i lag-SM

I fjol vann Enköpings Ridklubb lag-SM med lag Byström, ett rent familjelag, mamma Gunilla och döttrarna Angelica och Emma red hem guldet.
- Det var en gång och nu får det vara nog, skämtar Gunilla som även är expertkommentator för SVT när det gäller dressyr. Enköping kommer inte till start för att försvara guldet.

I år kommer 22 lag till start.
Bland annat har arrangörsklubben Laholms Ryttarförening två lag med till start.
- Det är första gången vi har något lag med, säger pressansvariga Ann Christin Magnusson. Och så får vi med två.
Lagledare för lagen är Rose Mathisen som nyligen gjorde så fina resultat i tyska Aachen.
Andra laget anförs av Lotta Wallin, tidigare SM-medaljör.
En av storklubbarna från Stockholmsregionen, Hogsta Dressyrryttare, gör en spännande blandning med två unga ryttare, Sofia Buskhe och Alva Lander, tillsammans med Sophie Fleming Tärnström som ridit många mästerskap som senior och i lagsammanhang.
Det finns också några distriktslag med. Skåne har ett lag, Östergötland ett och Västergötland ett. Det är kombinationer av ryttare som inte har något lag från sin hemmaklubb.

Laholm bjuder även på ”sommardressyr”.
- Det blir även två Grand Prix-klasser. Och vi välkomnar både Ulla Håkanson och Charlotte Haid Bondergaard, fortsätter Ann Christin. Det är så roligt att Ulla visar alla att man kan hålla på så länge man vill.


Lagstartlistor

SM-regler

Resultatlistor

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons