Caroline af Ugglas tränar infö stjärnstafetten på fredagskvällen.
FOTO: SvRF

Dan före dan i Ericsson Globe

2013-11-27

Nu pågår de sista förberedelserna inför årets hästshow i Ericson Globe. Tävlingshästarna trimmas, underlaget testas, kändisarna hopptränar och shownumren finslipas.


- Vi har bestämt att det sista året i Ericsson Globe ska bli det bästa någonsin, säger Ulf Rosengren, ordförande i organisationskommittén.

Ulf avslöjar att det kan bli en svensk hoppryttare i Rolex Top 10 Final trots allt.
- Enligt reglerna får nästkommande ryttare på världsrankingen som finns på plats delta om det blir något sent återbud, säger Ulf Rosengren.
Det blir i så fall Henrik von Eckermann som står näst i tur och därefter Jens Fredricson.
- Det är ju bra för publiken och sporten att de bästa är på plats och en anledning för oss svenska ryttare att höja oss ett par snäpp, säger Jens, som förutom Lunatic tar med Avon. En nioåring som startat Grand Prix och som Jens tror mycket på.

Dressyren Reem Acra FEI World Cup har haft lite tapp på deltagare men de svenska ryttarna med stjärnan Tinne Vilhelmson Silfvén i täten möter bland andra regerande världsmästaren Edward Gal.
- Don Auriello kändes väldigt fin i både Odense och Stuttgart så det känns jättebra, säger Tinne, som är titelförsvarare i Ericsson Globe.
- Don Auriello känns som han tycker att det är kul att tävla här, han verkar njuta av uppmärksamheten.

Kristian von Krusenstierna blev inkallad sent.
- Jag har bara tio minuter hit så det är hemmaplan för oss, säger Kristian som inte tävlat Biggles på ett tag.
- Men vi känner varandra nu och vi trivs ihop så det ska bli jätteroligt, säger Kristian, som har varit i Holland och tränat för Edward Gal och Nicole Werner.
- Det är verkligen roligt för publiken att Edward kommer, säger Kristian, som beskriver Edwards häst Glock's Voice som en "mini-Totilas"
- Han lotsar den fantastiskt och det är en upplevelse att se Edward rida, säger Kristian.

Världsmästaren i körning Boyd Exell kommer till Stockholm och möter i FEI World Cup Driving bland andra två svenska kuskar, årets silvermedaljör från EM Tomas Eriksson och Fredrik Persson som fått arrangörens wild card.

I årets shownummer får publiken se Pignon, makalös i sitt sätt att kommunicera med hästar.
- Han har även med sig föl för att visa att kommunikation med hästar inte är något som tar lång tid att lära in, säger Ulf Rosengren.
Dessutom kommer Anne Krüger tillbaka med hästar och getter, i år finns även ankor med i showen.

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons