FOTO: Mia Törnberg

Lövsta klimatkompenserar hoppvinnarna

2017-02-23

Under Gothenburg Horse Show avgörs årets finaler i Lövsta Future Challenge Jumping, både för Unga hästar, och för U25-ryttarna. Nytt för i år är att bästa svenska ekipaget bland sjuåringarna och den vinnande U25-ryttaren kommer att klimatkompenseras under hela 2017.

Tio svenska sjuåringar startar i finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar och fem U25-ryttare rider om meetingpriset i Lövsta Future Challenge Jumping U25 när Gothenburg Horse Show drar igång. I år kommer vinnarna i respektive tävling att klimatkompenseras under ett helt år genom Lövsta Future Challenge.

- Ett tävlande ekipage släpper i genomsnitt ut ungefär sju ton koldioxid under ett år. Då räknas bland annat transporter, foder - framställning och transporter - och gödsel in, säger Ilona Eismann, som är ansvarig för Lövsta Future Challenges miljöarbete.

Lövsta Future Challenge klimatkompenserar alltid de resor som finalekipagen gör till och från Gothenburg Horse Show och på dressyrsidan klimatkompenseras alla resor som tävlande ekipage och domare gör till och från kval och final. Nytt för i år är alltså att vinnarna i LFC Jumping klimatkompenseras helt under ett års tid.

- Miljöarbetet är viktigt för oss och vi ser klimatkompensation som ett bra sätt att investera i projekt som verkligen gör skillnad. Tidigare år har vi satsat pengar i projekt för ett hållbart skogsbruk i Mexiko, som bevarar molnregnskogen där samtidigt som bönder och skogsbrukare behåller sin försörjning, säger Ilona Eismann.

Den första kvalomgången i Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar rids på fredagen och U25-ryttarna rider sin första klass på torsdag kväll.

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons