Aachen drar alltd storpublik
FOTO: Andreas Steindl

CHIO Aachen nästa för svenskarna

2019-07-17

Med dubbla nations cup-segrar från Falsterbo i ryggen är det nu dags att ta sig an nästa utmaning för de svenska hopp- och dressyrryttarna.

Nästa helg väntar den anrika och tuffa tävlingen i Aachen, Tyskland, World Equestrian Festival med lagtävlingar i hoppning, dressyr, sportkörning och fälttävlan.

Tävlingarna drar de bästa ryttarna och den största konkurrensen, och blir en bra värdemätare inför EM för de svenska förbundskaptenerna.

Det svenska dressyrlaget vann nationstävlingen FEI Dressage Nations Cup i Falsterbo, och det säger mycket om nivån på svensk dressyr just nu att förbundskapten Bo Jenå kan mönstra ett konkurrenskraftigt lag en vecka senare till nästa nationstävling.
Till Aachen åker Therese Nilshagen, Michelle Hagman Hassink, Rose Mathisen och Antonia Ramel.

Hopplaget har två segrar i nationstävlingar den här säsongen, Rom i maj och nu senast i Falsterbo.
Lagtävlingen i Aachen ingår inte i den internationella nations cup-serien.
Till Aachen och nationstävlingen där åker Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Angelie von Essen, Irma Karlsson och Evelina Tovek.

Sverige hade först två individuella ryttare i Aachens fälttävlan, Malin Josefsson och Louise Romeike. I elfte timmen, på tisdagskvällen, kom beskedet att Niklas Lindbäck kommer till start. Därmed har Sverige ett lag med, dock ingår inte Aachens lagtävling i Nations Cup utan blir ett tillfälle att samla erfarenhet i bästa tänkbara konkurrens.
Fredrik Persson startar i fyrspannsklassen, vilket innebär att Sverige inte har lag i sportkörningen.

16-21 juli CHIO Aachen, World Equestrian Festival www.chioaachen.de 

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons